Sari la conținut
Home » Ursul și-a făcut prezența la ziua onomastica unui băiețel. Care au fost reacțiile?

Ursul și-a făcut prezența la ziua onomastica unui băiețel. Care au fost reacțiile?

Featured Video Play Icon

Ursul și-a făcut prezența la ziua onomastica unui băiețel. În zilele recente, un videoclip care prezintă o mamă care își protejează fiul de un urs a devenit viral pe internet, dar puțini cunosc povestea din spatele acestei întâmplări.

În imagini, Silvia Macías este văzută ținându-și fiul strâns la piept și acoperindu-i ochii cu mâna, în timp ce un urs negru se apropie și mănâncă liniștit din mâncarea lor.

Ursul și-a făcut prezența la ziua onomastica unui băiețel.

Cei doi se aflau la un picnic organizat la marginea orașului Monterrey, cu ocazia zilei de naștere a fiului lor. După ce au așezat mâncarea pe masă, un urs negru a apărut din senin și a început să se apropie de mâncarea lor.

Silvia a reacționat cu calm. Era la doar câțiva centimetri de urs și i-a acoperit ochii fiului ei, Santiago. Motivul pentru aceasta a fost să evite o reacție bruscă a copilului care ar putea provoca ursul.

,,Am vrut să-l protejez pe Santiago. El se teme foarte mult de orice animal, inclusiv de pisici sau câini. De aceea i-am acoperit ochii. Pentru că nu voiam să-l vadă și să țipe sau să fugă.

Mi-a fost teamă că reacția lui ar putea provoca o reacție periculoasă din partea ursului”, a explicat Silvia.

Videoclipul a fost filmat de prietena Silviei, Angela Chapa, care l-a împărtășit pe rețelele de socializare. Angela a spus că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a alunga ursul și a proteja prietena și fiul ei, mai ales pentru că Santiago are sindromul Down.

Femeile s-au îndepărtat de urs

,,Am fost în alertă. Am încercat tot felul de lucruri pentru a speria ursul. Silvia era cu fiul ei Santiago, care are sindromul Down, așa că trebuia să găsim o soluție”, a declarat Angela. A adăugat că ea și o altă prietenă, Natalia, s-au îndepărtat încet și au început să filmeze.

,,Am încercat să distrăm ursul cu mâncare. Am încercat să înțelegem cum să-l îndepărtăm, așa că am luat o farfurie și am adus-o aproape de el și apoi am aruncat-o. Dar aceste eforturi nu se văd în filmare.”

După ce ursul s-a îndepărtat, femeile și copilul s-au refugiat într-o toaletă până când animalul sălbatic a plecat.

Macías a menționat că știa că în parcul respectiv pot apărea urși ocazional. Dar de obicei aceștia se arată dimineața devreme sau seara, nu la prânz, când erau mulți oameni în jur.

Ea s-a pregătit pentru eventualitatea aceasta și i-a spus fiului ei că vor juca „de-a statuile” în parc.

„I-am spus că în parc vom juca un joc în care îi vom acoperi ochii și ne vom comporta ca niște statui”, a povestit Silvia. „Și exact asta am făcut. Santiago a rămas nemișcat, chiar dacă ursul era foarte aproape de noi. Îl auzeam mârâind și mâncând, iar mirosul lui era puternic”, conform digi-animalworld.ro.

Etichete: