Sari la conținut
Home » Cel mai gras urs din lume! Câte kilograme are?

Cel mai gras urs din lume! Câte kilograme are?

Cel mai gras urs din lume!

Cel mai gras urs din lume! Într-un scrutin neobișnuit și amuzant desfășurat în Statele Unite, americanii s-au mobilizat în număr mare pentru a alege cel mai gras urs brun din Alaska.

Acest eveniment, cunoscut sub numele de „Fat Bear Week” sau „Săptămâna Ursului Gras,” a captat atenția publicului și a atras mii de voturi într-o competiție bizară.

Cel mai gras urs din lume!

Evenimentul a fost organizat de organizația non-guvernamentală Explore, care promovează conservarea mediului, și a implicat o selecție riguroasă a celor mai bine hrăniți urși bruni din Parcul Național Katmai.

Competiția a pus în fața votanților două candidaturi notabile. Femela urs 128 Grazer și masculul urs 32 Chunk.

Participanții la scrutin au fost încurajați să compare fotografii „înainte/după” ale acestor urși, care au înghițit cantități impresionante de somoni înainte de perioada lor de hibernare.

Ulterior, voturile au fost exprimate într-o serie de tururi preliminare, în care câte doi urși s-au confruntat, iar câștigătorul a avansat către etapa următoare.

Reprezentanții Explore au folosit cuvinte jucăușe pentru a stârni interesul publicului, afirmând că „votul vostru decide cine este cel mai gras dintre grași”.

Această competiție neobișnuită a prins cu adevărat în rândul americanilor, devenind o tradiție în ultimii ani.

128 Grazer a acumulat un impresionant număr de 108,321 de voturi

În 2023, câștigătorul scrutinului a fost 128 Grazer, o femelă urs care a crescut două generații de pui. Și este cunoscută pentru comportamentul său curajos, intimidând și atacând urși mult mai mari.

128 Grazer a acumulat un impresionant număr de 108,321 de voturi. În timp ce 32 Chunk a obținut 23,134 de voturi. Acest eveniment amuzant a devenit o tradiție în Statele Unite. Iar anul precedent, ursul 747 a fost câștigătorul competiției, numit după celebrul avion Boeing 747.

Chiar dacă a început ca o glumă în 2014, ,,Fat Bear Week” a devenit un fenomen popular, atrăgând peste un milion de voturi în 2022. Publicul poate alege favoritul său observându-i pe candidați prin camere video amplasate de organizația Explore.

Este un mod amuzant de a sărbători și de a aprecia cum ursii se pregătesc pentru perioada de hibernare. Adună kilograme impresionante de grăsime înainte de a intra în adăposturile lor timp de cinci luni.

Unde supraviețuiesc hrănindu-se din propriile rezerve de grăsime. Acest aspect al ciclului lor de viață demonstrează complexitatea și adaptarea naturii în sălbăticie, conform digi-animalworld.tv.

Etichete: