Sari la conținut
Home » Povestea ursului care terorizează un sat întreg! Ce spun localnicii?

Povestea ursului care terorizează un sat întreg! Ce spun localnicii?

Cel mai gras urs din lume!

Povestea ursului care terorizează un sat întreg! Ursul a devenit o prezență tot mai frecventă în zonele rurale din județul Sibiu, cauzând îngrijorare și probleme grave pentru fermieri și localnici.

În satul Vale din Săliște, locuitorii se confruntă cu atacuri repetate ale ursului asupra animalelor din gospodării. Problema devine cu atât mai acută pe măsură ce iarna se apropie și ursul caută o sursă de hrană.

Povestea ursului care terorizează un sat întreg!

Recent, un localnic, Gheorghe Lăcătuș, a suferit pierderi serioase atunci când ursul a intrat în grădina sa și a atacat trei bovine. Deși una dintre acestea a reușit să scape nevătămată, celelalte două au fost rănite.

În căutarea hranei, ursul a reușit să tragă una dintre vaci într-un pârâu, lăsând-o aproape complet mâncată. Această pierdere a fost devastatoare pentru fermier, mai ales că vaca era gestantă în patru luni. Alte două bovine au reușit să scape și au fost găsite în sat.

Aceste atacuri ale ursului nu sunt incidente izolate; animalele domestice din zonă au devenit victime frecvente ale acestor prădători.

Problemă constantă pentru comunitatea locală

Într-un alt caz recent, un alt localnic a povestit cum ursul a intrat în gospodăria sa și a mâncat un berbec. De asemenea, ursul a fost observat mâncând nuci pe stradă în timpul nopții.

Această situație reprezintă o problemă constantă pentru comunitatea locală. Primarul din Săliște a subliniat că a solicitat intervenția jandarmilor pentru a alunga ursul. Dar că este o soluție temporară și că se impune o abordare mai amplă.

Există îngrijorarea că astfel de întâlniri între oameni și ursi pot deveni periculoase. Și se speră că se vor evita incidente cu consecințe grave.

Comunitatea din Săliște, județul Sibiu, se confruntă cu atacuri frecvente ale ursului asupra animalelor din gospodării. Ceea ce ridică îngrijorări legate de siguranța oamenilor și a animalelor. Este necesară o abordare mai amplă pentru gestionarea acestei situații și prevenirea incidentelor viitoare, potrivit orasdesibiu.ro.

Etichete: