Sari la conținut
Home » Un eveniment tragic a avut loc la o grădină zoologică din Spania! Incidentul este primul din istoria parcului

Un eveniment tragic a avut loc la o grădină zoologică din Spania! Incidentul este primul din istoria parcului

  • de

Un eveniment tragic a avut loc la o grădină zoologică din Spania! Incidentul este primul din istoria parcului.

Angajatul a murit după ce a fost lovit de trompa elefantului!

Potrivit The Independent, un îngrijitor al unei grădini zoologice din apropierea orașului Santander din Spania a murit după ce a fost lovit cu trompa de un elefant.

Angajatul se afla la locul de muncă atunci când a fost lovit „accidental” cu trompa de o femelă elefant care cântărește 4.000 de kilograme.

Joaquin Gutierrez Arnaiz, în vârstă de 44 de ani, lucra de 20 de ani la Cabarceno Natural Park.

Gutierrez făcea curățenie, parte din sarcinile lui zilnice, iar femela care l-a lovit se afla alături de puii ei.

Potrivit presei locale, elefantul l-a lovit puternic pe bărbat cu trompa. Incidentul a fost confirmat de grădina zoologică:

„Un angajat al Cabarceno Natural Park a murit după ce a fost lovit de unul dintre elefanți. Accidentul s-a petrecut miercuri, 8.30 dimineața, lângă apăpostul pachidermelor, în timp ce avea loc curățarea țarcurilor și eliberarea animalelor. Moartea lui Joaquin a provocat neliniște printre colegii lui și în cadrul companiei publice Cantur, care administrează parcul”, se arată într-un comunicat de presă.

Incidentul este primul soldat cu victime din istoria de 31 de ani a parcului. Poliția și grădina zoologică investighează accidentul.

„Vorbim despre animale imprevizibile”, a declarat pentru AFP Javier Lopez Marcano, ministrul Turismului în guvernul regional din Cantabria, care deține grădina zoologică. „Forța loviturii a fost uriașă, de o magnitudine căruia nu-i putea supraviețui nimeni”, a spus Marcano.

Potrivit grădinii zoologice, doi colegi l-au văzut pe Gutierrez rănit și l-au transportat la spital în stare de conștiență, însă bărbatul a murit trei ore mai târziu.