Sari la conținut
Home » Condiţiile precare de viaţă ale unui elefant au impresionat o lume întreagă. Ce decizie a luat organizaţia pentru protecţia animalelor

Condiţiile precare de viaţă ale unui elefant au impresionat o lume întreagă. Ce decizie a luat organizaţia pentru protecţia animalelor

Condiţiile precare de viaţă ale unui elefant au impresionat o lume întreagă. Ce decizie a luat organizaţia pentru protecţia animalelor

Kaavan, elefantul singuratic ale cărui condiţii precare de viaţă din Pakistan au impresionat o lume întreagă, va fi relocat la un sanctuar cambodgian în noiembrie, a anunţat luni organizaţia pentru protecţia animalelor Four Paws, potrivit DPA.

În câteva săptămâni, Kaavan urmează să fie mutat în sanctuarul cambodgian.

Aranjamentele de călătorie includ punerea la dispoziţie a unei aeronave adecvate, în contextul în care cuşca de transport a acestuia, în curs de construire, cântăreşte peste 5 tone şi are o înălţime de 3 metri, a precizat Four Paws, aflată la originea transferului.

Veterinarii de la Four Paws se asigură că starea de sănătatea fizică şi emoţională a lui Kaavan este apt pentru o călătorie cu avionul şi suficient de stabil pentru o viaţă nouă alături de alţi elefanţi.

Kaavan s-a numărat printre zecile de mii de animale chinuite din lume. El a trăit în condiţii extrem de precare, adesea în lanţuri, într-o mică incintă a grădinii zoologice Marghazar din Islamabad timp de peste trei decenii. Elefantul asiatic avea 1 an când a fost adus din Sri Lanka.

Situaţia lui Kaavan a atras atenţia comunităţii internaţionale, una dintre vedetele impresionate de soarta sa fiind cântăreaţa şi activista pentru drepturile animalelor Cher. O petiţie online pentru eliberarea elefantului a adunat peste 200.000 de semnături în 2016.

Sanctuarul cambodgian a fost ales deoarece găzduieşte peste 80 de elefanţi şi beneficiază de serviciile unor specialişti în creşterea pachidermelor.