Sari la conținut
Home » Un individ acuzat că a maltratat o pisicuță a fost arestat

Un individ acuzat că a maltratat o pisicuță a fost arestat

Un individ acuzat că a maltratat o pisicuță a fost arestat. Acesta are 18 ani, este din Voitinel, și este acuzat care ar fi participat la schingiuirea unei pisici în parcarea Super Kebab Drive din Rădăuți. El a fost reținut și băgat în arest, urmând să se continue ancheta penală, informeaza Suceava SmartPress.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au continuat cercetările în cauza privind sesizarea unei femei din municipiul Rădăuți, județul Suceava, privind faptul că în seara de 11.07.2023, între orele 23,50-0,00, patru tineri cu vârste cuprinse între 18-25 ani, au ademenit pisica sa în parcarea restaurantului Super Kebab Drive din localitate,  au prins-o și au maltratat-o.

În urma activităților efectuate de către lucrătorii Biroului pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți și Secției 4 Poliție Rurală Gălănești s-a reușit identificarea și stabilirea identității celor 4 persoane ce au fost prezente la fața locului, respetiv patru tineri, toți din comuna Voitinel.

Un individ acuzat că a maltratat o pisicuță a ajuns în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă

S-a stabilit faptul că autorul faptei de ,,rănirea cu intenție a animalelor” este AR, un tânăr de 18 ani din comuna Voitinel, el fiind persoana care, cu intenție, a produs rănirea pisicii, pe care a apucat-o de coadă și a trântit-o de pavelele parcării, producându-i răni grave.

Animalul rănit a fost examinat de către medicul veterinar de circumscripție și a ulterior a fost dat în grija proprietarei.

În cursul zilei de ieri, în continuarea cercetărilor efectuate, prin ordonanța din data de 14.07.2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus, iar procurorul de caz a confirmat, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de tânărul de 18 ani, și s-a dispus măsura reținerii suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor urmeaza a continua cercetările față de inculpat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Rădăuți, urmând ca după definitivarea acestora sa fie dispusă soluție procedurală corespunzătoare.

Polițiștii reamitesc faptul că în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2006 republicată privind protecția animalelor relele tartamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

Legislația privind abuzurile asupra animalelor

Astfel, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă:

a)folosirea animalelor sălbatice aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare;
b)folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situații decât pentru imobilizarea acestora;
c)practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
d)rănirea cu intenție a animalelor.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani:

a)uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;
b)schingiuirea animalelor;
c)organizarea de lupte între animale sau cu animale;
d)zoofilia