Sari la conținut
Home » Tu știai asta? Motivul pentru care se așează pisicile în poala stăpânilor

Tu știai asta? Motivul pentru care se așează pisicile în poala stăpânilor

sursă foto: a1.ro; de ce stă pisici în poala stăpânului

Majoritatea stăpânilor ar trebui să acorde mai multă atenție pisicuțelor la micile gesturi pe care le fac, deoarece,  este modul prin care încearcă să ne spună ce nu le convine sau poate că își doresc ceva.

Câinii sunt ceva mai expresivi în această privință însă, pisicile sunt poate mai deficitare la capitolul comunicare. Să luăm de exemplu cazul în care felina stă pe stăpân.

Majoritatea dintre noi ne-aom obișnui cu aroganța și cu ignoranța pisicuțelor. Desigur, asta nu înseamnă că mustăcioasele noastre nu-și manifestă dragostea, ba dimpotrivă, doar că au alte moduri pe care nu de multe ori nu prea le înțelegem.

Gesturile felinelor de casă la care trebuie să fim mai atenți

Ei bine, atunci când motănelul sau pisica se așează în poalele tale sau se alintă pe la picioare, o face pentru că ea consideră că ești stresat și emani o energie care îți dăunează. În momentul respectiv vrea să te facă să te simți protejat și să lași deoparte toate gândurile apăsătoare.

Acest gest îl mai face atunci când stăpânul se pregătește să plece în vacanță sau la serviciu. Cu toate că sunt considerate animale independendente, pisicuțele detestă să fie lăsate singure. 

Dacă pufoasa cu nouă vieți a considerat poala dumneavoastră ca fiind un loc bun, se va întoarce în mod natural din ce în ce mai des, pe măsură ce se obișnuiește cu mirosurile specifice, cu sunetul respirației și al bătăilor inimii dar și cu senzația hainelor dumneavoastră.

Felinele de casă au un simț al mirosului cu adevărat excelent, cu aproximativ 200 de milioane de receptori de mirosuri, față de cele doar 50 de milioane ale noastre. De asemenea, sunt foarte atașate de rutină și de familiaritate și le place să se înconjoare de lucruri care miros, sună și arată reconfortant și familiar.

În altă ordine de idei, micuțele fline, de-a lungul timpului au fost venerate de popoare precum egiptenii sau japonezii, în prezent sunt alese de oameni din întreaga lume pentru a le ține companie.

Pisicile sunt foarte pretențioase în ceea ce privește dieta

Pe lângă faptul că aleargă foarte repede și au o vedere excelentă pe timp de noapte, acestea seamănă foarte mult cu omul și sunt mult mai agile la apus și la răsărit, în timpul zilei nu sunt atât de active și preferă să doarmă, potrivit playtech.ro.

De asemenea, contrar credinței populare felinele de apartament nu trebuie hrănite cu lapte. În privința mâncării acestea sunt foarte pretențioase la dietă  pe care îl consumă cu ajutorul celor 40 de dinți. Au nevoie de o locuință comodă care să fie pe placul lor și dacă se poate să fie mereu în centrul atenției în căminul în care locuiesc. Se simt foarte des neglijate și uneori se mulează pe personalitatea stăpânului lor.