Sari la conținut
Home » Situație revoltătoare în Techirghiol! Caii unui procuror, bătuți și abandonați cu toate că poliția știa despre acest caz

Situație revoltătoare în Techirghiol! Caii unui procuror, bătuți și abandonați cu toate că poliția știa despre acest caz

Situație revoltătoare în Techirghiol! Caii unui procuror, bătuți și abandonați cu toate că poliția știa despre acest caz.

Peste 40 de cai au fost maltratați la Techirghiol, în județul Constanța!

Situație de-a dreptul revoltătoare la Techirghiol! Peste 40 de cai au fost ținuți în condiții greu de descris, fără mâncare, în frig și mizerie, pe marginea lacului Zarguzon din Techirghiol.

Asociația pentru Protecția Animalelor Kola Kariola a ajuns în zonă și a constatat următoarele:

 „Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai din Techirghiol, aflaţi pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze şi să o rezolve statul român. Haideţi, vă rog, să facem sesizări către DSVSA Constanţa”, este mesajul postat pe pagina Asociaţiei Kola Kariola, alături de imaginile cu caii.

Rapper-ul Puya este cel care a mediatizat cazul inițial, după ce a primit la rândul lui mesaje disperate pentru ajutorarea animalelor nevinovate:

 „Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situaţia cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ţinuţi legaţi în frig şi în mizerie, fără mâncare şi mulţi dintre ei se îmbolnăvesc şi mor. Autorităţile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulţi o să se sesizeze cineva şi o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnaţi la moarte sigură”, a scris Puya pe Facebook.

Nepăsare uriașă din partea autorităților!

Situația inacceptabilă a fost mediatizată intens pe Facebook și alte rețele sociale, însă asta a demonstrat din nou nepăsarea autorităților:

„Ne-am autosesizat după apariţia imaginilor şi am reacţionat cât am putut de repede. Mai repede nu se putea. Căutările cailor vor continua şi noaptea, pentru că nu vrem să ne trezim că dă îngheţul şi avem cai morţi de frig”, a declarat pentru Libertatea, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, Mihaela Iliescu.

Se pare însă că toată lumea știa despre condițiile grele prin care trec aceste animale, dar totul a fost mușamalizat de frica celui care deține animalele. Procurorul DIICOT Marius Valentin Țucă împreună cu soția sa, Marga, dețin aceste animale, totul petrecându-se sub încuviințarea lor.

Un cetăţean care locuieşte în Techirghiol, afirmă că încă din septembrie anul trecut a sesizat Poliţia Locală Techirghiol cu privire la caii procurorului, plasaţi pe un teren intravilan:

„Am făcut plângere penală împotriva procurorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi rele tratamente aplicate animalelor. Poliţia nu doar că ştia situaţia, dar a făcut eforturi în a mă determina să accept prezenţa animalelor în zonă”, a declarat cetățeanul care dorește să rămână anonim.

Însă, legile nu sunt făcute pentru toată lumea. Autoritățile au decis să nu întreprindă măsuri împotriva procurorului, lăsând caii să moară din neglijența și nepăsarea lor.

Procurorul DIICOT Marius Țucă s-a ales cu o plângere penală!

Norocul acelor suflete nevinovate a fost dat de mediatizarea acestui caz, iar opinia publică va avea o șansă în plus să stopeze încercarea de a influența rezultatul anchetei penale. Dacă până acum relațiile procurorului au făcut să „dispară” plângerile depuse de unii cetățeni, se pare că de această dată, lucrurile se vor schimba.

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului, a depus o plângere penală pentru două capete de acuzare prevăzute în Codul Penal:

Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului FPAM, a formulat o plângere penală împotriva procurorului Marius Valentin Ţucă ca proprietar al cailor abuzaţi şi altor animale, pentru următoarele infracţiuni comise cu premeditare şi în formă continuată:

  • uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, faptă prevăzută de art.25 alin.1 lit.a din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor;

  • rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de art.25 alin.1 lit.e din legea 205/2004 privind protecţia animalelor.

Rămâne de văzut rezultatul acestei plângeri penale.