Sari la conținut
Home » Terapia cu animale: cum funcționează, beneficii și multe altele

Terapia cu animale: cum funcționează, beneficii și multe altele

câini de terapie și pacienți

Multe persoane au nevoie de diferite tipuri de asistență pentru a îndeplini sarcinile zilnice din viață. Unele persoane nu pot trăi în mod independent fără serviciile oamenilor și ale animalelor de companie special instruite. Alții beneficiază pur și simplu de o vizită cu un animal care le oferă un sentiment de calm și relaxare. Animalele de terapie oferă acest serviciu special oamenilor.

A nu se confunda cu un câine de serviciu sau cu un animal de companie de sprijin emoțional, animalele de terapie sunt socializate și antrenate pentru a oferi confort și afecțiune persoanelor aflate în diverse medii stresante.

Animalele de terapie sunt cel mai des întâlnite în spitale, cămine de bătrâni, școli și zone calamitate și sunt clasificate ca fiind de trei tipuri: animale de vizită terapeutică, animale de terapie asistată și animale de terapie .

Câini de terapie

Cu siguranță cel mai des întâlnit tip de animal de terapie, câinii vin în toate formele și mărimile și sunt animale de terapie ideale. Mulți oameni s-au întâlnit probabil cu un câine de terapie la un moment dat sau altul în viața lor. Câinii de terapie sunt deseori văzuți în spitale, cămine de bătrâni, școli, centre de detenție și alte locuri publice în care ați putea fi surprinși să vedeți un câine plimbându-se.

Câinii sunt tovarăși clasici pentru oameni, așa că este foarte natural ca oamenii să se bucure de prezența lor. Studiile au arătat că câinii ajută la calmarea și relaxarea oamenilor, iar câinii de terapie sunt o dovadă în acest sens.

Rasele mai mari, cum ar fi Labradorii și Golden Retriever, sunt cel mai des văzute ca și câini de terapie, dar asta nu înseamnă că alte rase nu pot fi un bun animal de terapie. Atâta timp cât un câine este prietenos cu oamenii și cunoaște comenzile de bază de obediență, probabil că ar putea deveni un animal de terapie!

Caii de terapie

Caii, deși sunt mult mai mari decât câinii, sunt animale de terapie excelente. Nu veți vedea un cal plimbându-se printr-o școală (cu excepția cazului în care este un cal în miniatură), dar veți vedea adesea tehnici de terapie asistată de cai care utilizează cai de terapie.

Caii, deși sunt mult mai mari decât câinii, sunt animale de terapie excelente. Nu veți vedea un cal plimbându-se printr-o școală (cu excepția cazului în care este un cal în miniatură), dar veți vedea adesea tehnici de terapie asistată de cai care utilizează cai de terapie. Caii de terapie sunt animale excelente pentru a ajuta la sănătatea mintală și sunt, de asemenea, folosiți în psihoterapia facilitată de cai de către centrele de tratare a dependenței, grupurile de veterani și alte facilități de bunăstare mintală care sunt supravegheate de profesioniști din domeniul medical.

Îngrijirea unui cal este adesea prezentată ca fiind foarte terapeutică, iar emoțiile umane pe care le imită un cal s-au dovedit a fi foarte benefice pentru persoanele care se luptă cu multe tipuri diferite de probleme psihologice. Caii ajută, de asemenea, să îi învețe pe oameni o varietate de lucruri, cum ar fi consolidarea încrederii și etica muncii, pe lângă faptul că pot face față emoțiilor. Caii de terapie pot fi sau nu pot fi călăriți.

Pisici de terapie

O alegere mai puțin evidentă decât câinii sau caii, multe pisici pot fi animale de terapie excelente. La fel ca și câinii, pisicile sunt ușor de adus în spații închise, cum ar fi căminele de bătrâni și spitalele, pentru a ajuta la liniștirea celor cărora le lipsesc propriile animale de companie.

Multe pisici de terapie învață să meargă în lesă și pot avea o prezență foarte liniștitoare pentru copiii de la școală, pentru bătrânii din centrele de asistență și pentru alte situații. Ele sunt, de asemenea, o opțiune excelentă de animal de terapie de interior pentru persoanele care se pot teme de câini.

Iepuri de terapie

Uneori este nevoie de un animal de terapie mic și liniștit, iar în acest caz, un iepure este un animal de terapie minunat. Iepurii sunt ușor de transportat, nu latră și nu miaună și sunt opțiuni excelente pentru persoanele care se pot teme atât de câini, cât și de pisici, deoarece frica de iepuri nu este foarte frecventă.

Un iepure de terapie trebuie să fie calm, bine socializat și să se bucure să fie manipulat și mângâiat de oameni. Este ideal dacă un iepure de terapie este, de asemenea, dresat la litieră. Nu toți iepurii se potrivesc acestui criteriu, dar dacă un iepure prietenos se simte bine în ham și cu o lesă de un metru și jumătate, ar putea fi un animal de terapie excelent, potrivit thesprucepets.com.