Sari la conținut
Home » Cum îți dai seama dacă calul tău te place. Semne clare ale animăluțelor

Cum îți dai seama dacă calul tău te place. Semne clare ale animăluțelor

Ce mănâncă un cal?

Cum îți dai seama dacă calul tău te place. Caii sunt animale foarte sociabile și afectuoase. Ei nu pot verbaliza „Te iubesc”, dar pot comunica aceste sentimente prin acțiunile lor.

Totuși, nu toți caii își manifestă afecțiunea în același mod.

Cum îți dai seama dacă calul tău te place?

Un cal alb, sursă foto: petkeen.com
Un cal alb care este răsfățat de stăpânul său

Una dintre cele mai frumoase experiențe cu caii este să intri în grajd și, imediat ce calul tău îți aude vocea, să scoată un scâncet sau un scâncet puternic.

Un cal poate fi, de asemenea, foarte fericit să vă vadă dacă tropăie spre dumneavoastră. Acestea sunt două moduri obișnuite prin care caii arată că sunt entuziasmați și nerăbdători să vă vadă.

Caii vor deveni foarte relaxați atunci când se află în compania cuiva pe care îl iubesc și în care au încredere. În aceste circumstanțe, respirația și ritmul lor cardiac vor scădea și vor adopta o postură relaxată.

Un picior din spate este încrucișat peste celălalt și se sprijină pe sol. Ochii lor pot părea moi și somnoroși, iar botul lor se va relaxa, capul lor se poate coborî și botul lor devine căzut. În acest moment, ei sunt cu adevărat liniștiți.

Alte semne de iubire

Pe lângă observarea acestor comportamente, calul dumneavoastră vă poate arăta în mod activ că vă place. Atunci când vă îngrijiți calul, el poate să vă întoarcă această grijă și afecțiune și să vă „îngrijească” și el.

Vă poate ciupi umerii sau capul, își poate așeza capul pe umerii dvs. sau vă poate împinge în spate.

Atunci când un cal vă arată respect, acest lucru indică, de asemenea, că vă place. El vă va accepta ca lider și va face ceea ce i se spune, fără să treacă peste dumneavoastră sau să vă înghesuie.

Uneori, este posibil chiar să vă urmeze. Caii îți vor sufla aer în față prin nări pentru a-ți arăta că te iubesc.

Dragostea pe care ne-o arată caii noștri se bazează pe sentimentele lor de încredere față de noi. Pentru a dezvolta această încredere, trebuie să petreceți timp de calitate cu calul dumneavoastră, potrivit petmd.

Acest lucru poate include timp de călărie, exerciții de lucru la sol, toaletare sau pur și simplu lăsându-l să pască în iarbă.