Sari la conținut
Home » Pisica ta vorbește? Comportamente „ciudate” ale pisicuțelor

Pisica ta vorbește? Comportamente „ciudate” ale pisicuțelor

Pisica mănâncă plastic

Pisica ta vorbește? Cu toți știm ce animale grozave sunt pisicile. Dar, mulți dintre noi am observat câteva obiceiuri ciudate la felinele noastre preferate.

Așadar, aici vom vorbi despre „comportamente” ciudate ale pisicilor noastre.

Pisica ta vorbește?

Probabil că v-ați auzit pisica emitând un pălăvrăgeală rapidă și intensă a dinților. Asta poate fi observată mai ales atunci când zărește o pasăre în timp ce privește pe fereastră.

Acest lucru se datorează faptului că pisica dumneavoastră este frustrată că nu poate ieși afară pentru a vâna prada. De asemenea, este posibil să fie și ușor exasperată.

Alții spun că această mișcare ciudată a maxilarului poate fi instinctul natural al pisicii tale care permite mușchilor lor să se pregătească pentru actul de ucidere a prăzii.

Oricum ar fi, acest comportament este complet normal pentru felina ta.

Frecarea

Atunci când pisicuța ta își freacă capul de tine, face mai mult decât să îți arate afecțiune și să te salute.

El face de fapt ceva ce behavioriștii numesc „bunting”. Feromonii sunt de fapt eliberați din capul său și este modul său de a-și arăta proprietatea asupra ta.

La fel cum o pisică s-ar freca de mobilă pentru a-și lăsa mirosul și a-și marca teritoriul – ea își arată mândria că ești a ei.

Îți aduce „cadouri”

pisica siameză ciocolatie cu stăpâna sa: sursă foto: lovetoknowpets.com
O pisică siameză ciocolatie care este ținută în brațe de stăpâna sa

Chiar dacă acest obicei poate fi perceput ca fiind scârbos- pisicuța ta te recunoaște ca membru al grupului său și îți împărtășește succesul său la vânătoare.

Ar putea să vă mulțumească pentru că aveți grijă de el. Poate că îi acordați mai multă atenție atunci când vă aduce cu generozitate rozătoare, păsări sau insecte.

Dacă acesta este un comportament pe care ați dori să îl reduceți la pisica dumneavoastră de exterior, încercați să îi puneți un clopoțel la zgardă, astfel încât să fie mai dificil să vâneze.

Mănâncă obiecte nealimentare

Pisica ta se bucură să mestece obiecte necomestibile, cum ar fi lână, țesături, plante necomestibile, plastic sau metal? Acest lucru ar putea fi un semn al unei afecțiuni rare la pisici numită pica.

Adesea, cauza acesteia este necunoscută. Totuși, unele motive propuse includ deficiențe minerale, anemie, hipertiroidism, genetică, plictiseală și stres.

Dacă pisica dumneavoastră prezintă simptome de pica, este timpul să faceți o examinare completă de către un medic veterinar.

Făgăduiala felină

Atunci când pisica ta își apasă labele pe tine și se masează înainte și înapoi- acesta poate fi un comportament felin destul de plăcut.

Instinctul pisicuței dvs. de a face acest lucru datează din primele lor zile de alăptare. Apăsându-și lăbuțele pe glandele mamare ale mamei sale, aceasta încuraja o mai bună producție de lapte.

Atunci când pisica ta face acest lucru ca adult, fie este mulțumită și arată că este fericită, fie încearcă să atenueze stresul și obiceiul este unul care o calmează.

Oricum ar fi, luați-o ca pe un compliment că îi amintiți de mămica lui!

Dacă mă potrivesc, mă așez

Capacitatea pisicilor de a se potrivi „confortabil” în spații strâmte nu încetează niciodată să ne uimească. Există o mulțime de locuri confortabile în care s-ar putea odihni în schimb.

Atunci, de ce aleg să se ghemuiască în cutii, chiuvete, coșuri mici etc.?

Spațiile mici fac ca pisica ta să se simtă protejată și în siguranță. Dacă ar fi în sălbăticie, nu ar vrea să fie neprotejate într-o zonă deschisă, deoarece acest lucru le-ar face mai sensibile la prădători.

Felinele au, de asemenea, un instinct natural de a pândi. Ascunzându-se în spații mici și neînsemnate, ele sunt capabile să urmărească și să observe împrejurimile de la distanță.

Ochi de pisică

O pisică neagră, sursă foto: petguide.com
O pisică neagră care stă în iarbă și se uită în gol

Acum un minut, pisica ta are ochii lipiți de tine, iar în următorul parcă nu vrea să aibă nimic de-a face cu tine.

Deci, ce se întâmplă?

Atunci când pisica ta se uită fix la tine, probabil că încearcă doar să-ți atragă atenția. Dacă privirea este intensă, acest „concurs de privit” ar putea însemna că este în alertă din cauza cuiva sau a unei situații.

Se recomandă să nu vă priviți pisica direct în ochi. La fel ca orice animal, pisicile văd în acest lucru un act de agresiune în pregătirea pentru o luptă.

Ați observat vreodată că pisicuța dumneavoastră clipește încet la dumneavoastră?

Acest act se numește „sărutările pisicii”. Aceste clipiri lente sunt modul felinei tale de a-și arăta afecțiunea și de a-ți spune că te place și are încredere în tine.

Dacă clipiți încet și dumneavoastră, cel mai probabil va continua să vă trimită „pupături de pisică”.

Alteori, nu ai putea să-l faci să se uite la tine nici dacă viața ta ar depinde de asta. La fel ca oamenii, pisicile apreciază timpul petrecut singure, potrivit thedrakecenter.

Atunci când are nevoie de puțină singurătate, oferiți-i spațiul său. Acest lucru îi va întări respectul față de dumneavoastră și nu vă faceți griji – vă va căuta când va fi timpul pentru îmbrățișări.