Sari la conținut
Home » Ce înseamnă o dietă echilibrată pentru câini. Diferențele nutriționale între rasele mari și cele mici

Ce înseamnă o dietă echilibrată pentru câini. Diferențele nutriționale între rasele mari și cele mici

Câinii sunt câini, nu? Nu se poate da aceeași hrană oricărui tip de câine, indiferent de vârstă, rasă sau mărime? De fapt, nu! Rasele mari și cele mici de câini au nevoi nutriționale foarte diferite.

Aceste diferențe nutriționale se referă la mult mai mult decât la cantitatea de hrană care intră în bolul câinelui. De fapt, fiecare cățel este unic. Câinele dumneavoastră va avea nevoi alimentare diferite în funcție de vârstă, rasă și mărime.

Alegerea hranei potrivite pentru câini

Atunci când căutați cea mai bună hrană pentru câini, doriți să selectați hrană de înaltă calitate și să îi dați cantitatea potrivită pentru mărimea lor. Prea multă hrană poate duce la obezitatea animalului de companie, care poate cauza probleme de sănătate pe parcurs.

Verificați întotdeauna ambalajul pentru informații despre dimensiunile adecvate ale porțiilor și asigurați-vă că discutați cu medicul veterinar atunci când luați decizii cu privire la dieta câinelui dumneavoastră.

Când vine vorba de nutriție, există mai multe diferențe semnificative între alimentele pentru câinii de talie mică și cele pentru câinii de talie mare, inclusiv mărimea crochetelor, caloriile și ingredientele. Să analizăm ce se află în bolul animalului de companie și de ce trebuie să alegeți o hrană specifică în funcție de mărimea câinelui.

De ce contează mărimea

Hrana uscată concepută pentru câinii mai mici va avea tendința de a avea bucăți mai mici decât hrana pentru câini mari. Bucățile mai mici le vor fi mai ușor de mâncat. Bucățile mici de hrană sunt mai ușor de digerat pentru fălcile lor mici și mai ușor de digerat pentru sistemul lor gastrointestinal.

Hrana pentru rasele mari va avea, de obicei, bucăți de dimensiuni mult mai mari. Maxilarele lor sunt mai capabile să facă față mai bine pepitelor mai mari din hrana uscată, iar elementele mai semnificative sunt potrivite pentru dinții lor.

Câinii mici cu multă energie vor avea nevoie de mai multe calorii pe kilogram de greutate corporală decât câinii mai mari. Sunt necesare mai multe calorii pentru a le susține nevoile energetice.
De la stadiul de cățeluș și până la vârsta a treia, câinii de talie mică vor avea nevoie de hrană pentru câini concepută să aibă cantitatea potrivită de calorii pentru viața lor activă. Totuși, asta nu înseamnă că au nevoie de mai multă hrană.

Dimensiunile porților

Dimensiunile porțiilor de pe pungă vă vor ajuta să știți cât de mult trebuie să îi dați animalului dumneavoastră de companie. În schimb, hrana pentru căței formulată corect va avea un raport de proteine și grăsimi adecvat pentru câinele dumneavoastră.

Potrivit American Kennel Club, cățeii de rasă mică sunt expuși riscului de a avea un nivel scăzut de zahăr în sânge, cunoscut și sub numele de hipoglicemie, din cauza nivelului lor ridicat de energie. Hipoglicemia apare deoarece cățeii au cantități mari de unitate, dar o cantitate scăzută de grăsime corporală. Simptomele glicemiei scăzute includ slăbiciune, letargie, tremurături musculare și convulsii.

Majoritatea mărcilor premium de hrană pentru căței de rase mici sunt concepute pentru a avea ingredientele potrivite pentru a preveni acest lucru; cu toate acestea, ar trebui să discutați imediat cu medicul veterinar dacă bănuiți cățelul dumneavoastră are un nivel scăzut de zahăr în sânge.

Hrănirea câinilor de talie mare

Pe de altă parte, câinii de rase mari vor mânca cantități mult mai mari de hrană, dar hrana nu este la fel de densă din punct de vedere nutrițional. Motivul este acela de a vă asigura că câinii mai mari care încă cresc și se dezvoltă în ritmul corespunzător.

După cum arată cercetările efectuate de Dr. Amanda Jondle pe ThePets, hrana pentru câini de rase mari a fost formulată pentru a ajuta la menținerea câinelui dumneavoastră la o greutate sănătoasă. Doriți să selectați hrană pentru câini cu proteine slabe sănătoase și un amestec de legume, vitamine și minerale care vor ajuta la susținerea sănătății câinelui dumneavoastră.

Obezitatea la câini este una dintre principalele cauze ale problemelor de sănătate, iar unii estimează că obezitatea poate lua până la doi ani din viața animalului dumneavoastră de companie.

Concentrați-vă pe nutriție și ingrediente

Da, chiar și ingredientele din hrana pentru câini sunt diferite în funcție de mărimea animalului dumneavoastră de companie. De exemplu, unele alimente pentru rasele mari vor conține un plus de calciu, care ajută la dezvoltarea oaselor acestora. Alte mărci vor include suplimente de care rasele mari pot avea nevoie.

Unele alimente pentru câini au o nutriție specifică pentru a ajuta la menținerea articulațiilor câinilor de talie mare sănătoase și mobile. Altele ar putea conține fibre suplimentare, împreună cu pro și prebiotice pentru a ajuta la menținerea unui intestin sănătos.

Studiile au arătat că o nutriție necorespunzătoare pentru câinii de rase mari poate duce la afecțiuni grave, cum ar fi dezvoltarea redusă a oaselor, care poate provoca șchiopături.
Nevoile nutriționale în diferite etape ale vieții
Știați că rasele mari și mici de câini se maturizează în ritmuri diferite? Câinii de talie mică ajung la maturitatea fizică în aproximativ opt luni; cu toate acestea, câinii de talie mare ajung la maturitate mult mai târziu, în aproximativ 18 luni.

Hrana pentru câini mici

Hrana pentru căței de rase mari va fi atent formulată pentru a oferi nutriția potrivită pentru creșterea corespunzătoare a corpului lor mai mare. Hrana pentru cățeii de rase mai mici va avea caloriile și nutriția corecte pentru a le susține creșterea. Din fericire, sunt disponibile alimente pentru căței de rase mici și mari.

Pentru rasele mai mari, doriți ca hrana să ofere o hrană completă, dar în ritmul corespunzător. Prea multă hrană poate duce la obezitate. Această greutate suplimentară nu este încă susținută de oasele lor în creștere. Acest lucru poate duce la probleme mai târziu în viață, cum ar fi displazia de șold, probleme de inflamare a cartilajelor și oaselor sau probleme de dezvoltare a oaselor lungi ale picioarelor.

Hrana pentru căței de rase mari va avea, de asemenea, un raport calciu-fosfor atent echilibrat pentru a promova creșterea oaselor. Câinii de talie mare sunt în special predispuși la displazia de șold. Doi dintre principalii vinovați sunt creșterea rapidă în greutate și cantitățile excesive de calciu. Vreți suficient pentru a le ajuta oasele să crească, dar nu prea mult pentru a provoca o dezvoltare excesivă.

Hrană pentru vârstnici

Pe măsură ce tovarășul dumneavoastră blănos îmbătrânește, va avea nevoie de hrană pentru seniori adecvată mărimii. Atât rasele mari, cât și cele mici pot avea nevoie de hrană care să conțină suplimente pentru a-și menține articulațiile sănătoase la bătrânețe. Un alt aspect de luat în considerare este cantitatea de fibre. Pe măsură ce câinii îmbătrânesc, sunt mai predispuși la afecțiuni digestive, iar cantitatea potrivită de fibre poate fi de ajutor.

Alimentele pentru câini seniori tind, de asemenea, să folosească o sursă de proteine foarte digerabilă, astfel încât să nu pună prea mult stres pe ficatul lor, dar vor avea totuși nevoie de proteine pentru a ajuta la prevenirea pierderii masei musculare pe măsură ce îmbătrânesc.

Rasele mici tind să trăiască mai mult decât câinii uriași, așa că vor fi în stadiul senior pentru mai mult timp. Așadar, alegerea hranei potrivite este foarte importantă. Acum știi cât de important este să alegi cea mai bună hrană pentru mărimea și stadiul de viață al câinelui tău, potrivit dogtime.com.