Sari la conținut
Home » Pot râde pisicile? 5 semne care îți arată când mâța ta este fericită

Pot râde pisicile? 5 semne care îți arată când mâța ta este fericită

pisoiaș blocat în copac

Pisica ta poate părea că înțelege ceea ce îi spui. Iar uneori chiar îți dă impresia că râde. Dar pot râde cu adevărat pisicile așa cum cred mulți stăpâni de feline?

Să nu ne iluzionăm de unii singuri – răspunsul la întrebarea dacă pot râde pisicile este unul singur – Nu! Dar nu vă pierdeți speranța – există multe alte semne care arată că este fericită.  Torsul este principalul mod în care pisica ta își exprimă faptul că este mulțumită. Unii oameni chiar consideră că acest “obicei” poate fi este echivalent cu râsul. Este o idee, dar nu este același lucru din punct de vedere tehnic.

Care sunt semnele că pisica ta este fericită?

Pisica ta nu poate râde, dar poate face alte lucruri care să îți arate cât este de mulțumită. Un studiu recent arată că pisicile se atașează de stăpânii lor. Iar această experiență de legătură o poate ajuta să fie fericită.

Însă, uneori,  poate fi greu de spus dacă pisica ta este cu adevărat fericită sau nu. Iată câteva “semnale” care vă pot arăta cât de mulțumită este.

  1. Pisica toarce

Torsul este adesea un semn că pisica ta este fericită. Dacă pisica toarce, aceasta este cea mai apropiată vocalizare pe care ai putea-o obține ca fiind apropiată de râsul uman.

Torsul o ajută, de asemenea, să rămână calmă. Dacă pisica ta este stresată, torsul blând și moale o poate ajuta să se liniștească.

  1. Chiar dacă nu pot râde pisicile pot zâmbi

    O pisicuță, sursă foto: days of The year
    O pisicuță fericită care zâmbește

Există pe internet multe poze drăguțe cu pisici zâmbind. Unii spun că este un mod prin care îți poți da seama dacă pisica ta este fericită. Dar nu toate pisicile zâmbesc. Unele pisici vor fi fericite chiar dacă nu zâmbesc, deoarece unele rase par mereu morocănoase. Acest lucru este diferit de faptul că pisica ta. își arată dinții. Acesta reprezintă adesea un comportament agresiv și un avertisment de a o lăsa în pace. Zâmbetul unei pisici este pur și simplu o expresie relaxată, neutră, cu gura închisă.

  1. Pisica se bagă printre picioarele tale

Dacă pisica ta este fericită, s-ar putea să se frece de piciorul tău.  Atunci când mergeți, ele aleargă în jurul vostru, atingându-se de piciorul tău. S-ar putea să facă acest lucru mai mult atunci când ajungi acasă de la serviciu. Este un mod de a-ți arăta că este fericită și încântată că te-ai întors.

  1. Pisica te masează cu lăbuțele

Faptul că te frământă cu lăbuțele este un semn că pisica ta este fericită.  Multe pisici fac acest lucru atunci când sunt mulțumite. Acest lucru este ceva ce învață de când erau pisoi, când își frământă mama în timp ce beau lapte. Deci atunci când îți face masaj este un semn de mulțumire deplină.

  1. Pisica miaună pentru a te saluta

Când ajungi acasă de la serviciu sau când pisica ta se trezește din somn, este posibil să miaune la tine. Acesta este modul lor de a vorbi cu tine și de a-ți spune că sunt încântate să te vadă. Tonul mieunatului pisicii te va ajuta, de asemenea, să determinați dacă este fericită să vă vadă. Majoritatea pisicilor care sunt fericite să-și vadă stăpânii au un mieunat foarte înalt și foarte puternic. Atenție însă – dacă pisica ta este speriată sau rănită, mieunatul este mai strident și mai jos, avertizează cei de la curiositytrained.com