De 6664 Vizualizari

“Ca medic, mă declar mulțumită. Operație reușită, pacient vindecat. Că om, îmi pare rău că nu pot face mai mult”

 

IMG_0379

“L-am cunoscut acum 16 zile. Le-am numărat cu atenție, pentru că în acest timp am învățat multe de la el. I se zice în fel și chip…Mişu, Chiriță, Negruț… unii îl alintă, alții îl gonesc.

A fost abandonat în parc, toamnă trecută, deși avea doar câteva luni. Așa mic, a învățat să lupte pentru viață lui.

Totul s-a schimbat brusc, într-o dimineață. Mişa, căci noi așa i-am zis, obișnuia să doarmă într-o parcare din zonă parcului. Nu se știe exact ce s-a întâmplat… Cineva a auzit o mașină, urmată de un urlet necontrolat. Era el. Fusese lovit.

Cu capul plin de sânge, a fugit spre parc. În mintea lui, acolo era acasă.

Mașină nici măcar nu a oprit să vadă ce s-a întâmplat. Câțiva oameni au început să îl caute. Greu s-a lăsat găsit, mai exact, abia atunci când erau pe punctul să abadoneze. A ieșit timid dintr-un tufiș de lângă pod. A fost luat în brațe și adus la noi la cabinet.

IMG_0379

Am rămas mută când l-am văzut cu capul plin de răni, un ochi scos… Doar scâncea ușor.

Deși avea niște dureri cumplite, m-a lăsat să examinez ochiul cu atenție. În grabă mea, nu mi-am luat nicio măsură de precauție, nu a fost ținut, nu îi pusesem botniță. Cu toate astea, nu a reacționat agresiv în niciun fel, dimpotrivă. Am curățat zonă și m-am decis să fac orice trebuie să fac ca să-i salvez ochişorul.

I-am făcut anestezie și am intrat în operație. După o oră și jumătate de curățat, tăiat și suturat, am reușit să refac straturile.

“Acum depinde și de ține, Mişa”, i-am șopotit în timp ce se trezea. Nu m-am îndurat să îl bag în boxă, așa că l-am luat în cabinet. A dormit câteva ore bune cu capul pe piciorul meu. Cum s-a trezit, a dat cu lăbuță peste ochișorul cusut.

“Misha, nu e voie!”, i-am spus în timp ce îl mângâiam ușor. A fost prima și ultima dată când a încercat să își umble la rană.

Au urmat zile grele pentru Mişa. Tratament injectabil, tratament local… De fiecare dată când îl curățăm, strângea din dinți și scâncea ușor. Niciodată nu a încercat să mă muște. A avut o încredere oarbă în mine.

IMG_0379

Şi pentru că a fost atât de cuminte, rezultatele au fost pe măsură: încet, încet, ochiul operat și-a recăpătat tonusul, a început să miște pleoapele atunci când îl curățăm, apoi încerca să clipească, deși ochișorul era încă suturat. Inflamația a dispărut aproape în totalitate. Am început să desfacem și firele, unul câte unul. Nu vrem să ne grăbim tocmai acum.

A redevenit un cățel vesel, care mișcă din tot corpul atunci când dă din coadă, așteaptă cumințel să primească mâncare și mă ceartă atunci când trece prea mult timp și nu vin pe la el. Mă gândesc cu groază că în momentul în care se va face bine, <<acasă>> o să însemne din nou parcarea din parc. Mi se rupe sufletul când văd că fiecare încercare de a-i găsi o familie a dat greș. Ca medic, mă declar mulțumită.Operație reușită, pacient vindecat. Că om, îmi pare rău că nu pot face mai mult.

Dar… speranța moare ultima. O să aibă și Mişa căsuță lui…”

IMG_0383

 

 

 

Tags:

18 Comentarii

 1. Te felicit sincer pentru ceea ce faci si ceea ce insemni pentru umanitate.

 2. in ce localitate se afla catelusa?

 3. Trimiteti-mi, va rog, un email la misulica70@yahoo.com, s-ar putea sa-i gasim un camin bietului catel. Felicitari din toata inima pentru ajutorul dat unui suflet chinuit. Ma faceti sa am – inca – incredere in oameni.

 4. Contactati-ma, va rog, via email – misulica70@yahoo.com, am nevoie de mai multe info, poate ii gasim o casa. Multumesc.

 5. Mladin Alexandra spune:

  Imi cer scuze ca nu am raspuns..nu reusesc sa deschid mai-ul de pe calculatorul de acasa..cum ajung la cabinet maine dimineata,va trimit mai multe infrmatii..multumesc mult

 6. …sunteti un om cu suflet…nu am cuvinte sa va multumesc…totul vine din interior,si interiorul nu se vede…mai am un catel,si sincer tin ff mult la el…caini sunt tare gelosi,si nu stiu cum s-ar inpaca…!!…dar sper sa mai fie oameni,care sa-i gaseasca un camin…!!

 7. Marius Vasile spune:

  Mult respect pentru ceea ce faceti,doamna ! Incerc sa distribui pe facebook si nu reusesc,dar voi incerca intr-una,poate voi gasi un adevarat iubitor de animale care sa-l adopte pe Mishu.Eu am si ciine si pisica.La un moment dat am avut patru ciini .

 8. Buna!!Felicitari pt sufletul dvs…pt tot ce ati facut pt el..spuneti/mi va rog si-a gasit un camin??intrati va rog pe facebook : Dutssa Teodora ,incercam sa ii gasim un camin

 9. Buna ziua . Sunteti un Om adevarat.Povestea acestui catelus m-a impresionat foarte mult dupa cum si atitudinea dumneavoastra ,sunteti printre putinii din pacate ,care au consideratie pentru viata sub orice forma se manifesta ea. Va doresc sanatate ,bucurii si impliniri spre binele celor ce au nevoie de dumneavoastra !

 10. cristina iosif spune:

  un om minunat.simt ca nu e in zadar,ca mai exista suflete nobile si frumoase.o imbratisare si multa putere de a merge mai departe.cu drag

 11. GIANA MARIA spune:

  Bună ziua, puteți să-mi spuneți ce sa întamplat cu MIȘA???

 12. Respect enorm pentru oamenii ca si dumneavoastra.iubesc animalele enorm si ma bucur cand vad ca exista si astfel de oamenii cu suflet.

 13. Am grija de f multi catei, insa vecinii mei de la bloc ma tot cearta si-mi fac scandal;am infiat eu personal 12 catei la casa de la tara, am stramutat in alte localitati pe la cine aud ca doreste catei, am trimis in Germania un catel lovit si apoi operat la sold, fac f multe pt ei, insa sunt f multi, nu mai reusesc sa ii salvez pe toti. Sunt nemultumita, nu mai fac fata atat numerar cat si fata de ei, ii iubesc pe toti si as vrea sa-i ajut la fel pe toti. Cum sa reusesc, pt ca autoritatile sau cei care ar trebui sa faca ceva, nu fac nimic. Va rog, ajutati-ma 1

 14. Am grija de f multi catei, insa vecinii mei de la bloc ma tot cearta si-mi fac scandal;am infiat eu personal 12 catei la casa de la tara, am stramutat in alte localitati pe la cine aud ca doreste catei, am trimis in Germania un catel lovit si apoi operat la sold, fac f multe pt ei, insa sunt f multi, nu mai reusesc sa ii salvez pe toti. Sunt nemultumita, nu mai fac fata atat numerar cat si fata de ei, ii iubesc pe toti si as vrea sa-i ajut la fel pe toti. Cum sa reusesc, pt ca autoritatile sau cei care ar trebui sa faca ceva, nu fac nimic. Va rog, ajutati-ma !

 15. Cristina Icleanu spune:

  Puteti va rog sa-mi spuneti ce s-a intamplat cu Misa?
  multumesc

 16. Facebook-ul mi-a readus in prim plan postarea aceasta si nu pot sa nu ma intreb ce s-a mai intamplat cu Misa … e bine, si-a gasit casuta ?

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X