Sari la conținut
Home » De ce aleargă câinii în cercuri?

De ce aleargă câinii în cercuri?

Hai să facem sport cu patrupezii!

De ce aleargă câinii în cercuri? Alegatul în cercuri este cunoscut în literatura de specialitate ca „Perioadă de activitate frenetică aleatoare”. Potrivit Universității Cornell de Medicină Veterinară, în viața reală, aceasta se manifestă când câinele dvs. devine brusc extrem de rapid și aleargă nebunește într-o explozie de energie.

Aceste explozii bruște de energie pot să îi facă pe câinii dvs. să alerge în cerc, să fugă cu viteză maximă prin grădină sau prin casă sau să se rotească în cercuri strânse, urmărindu-și coada. Indiferent de forma pe care o iau, ele nu durează de obicei prea mult. De fapt, câinele dvs. va fi epuizat după aceea și s-ar putea să se așeze pentru o scurtă siestă.

Dacă sunteți norocosul posesor al unei camere de supraveghere pentru animale de companie interactive, există șanse să vă fiți surprins câinele alergând frenetic în timp ce sunteți plecat. Această comportare naturală a câinilor nu este ceva de care trebuie să vă îngrijorați în mod deosebit, este un comportament canin foarte natural.

De ce aleargă: Ce provoacă alergatul frenetic?

De ce aleargă: Un Husky
De ce aleargă: Un Husky gata de distracție

Explozia de energie la câini rezultă în mod obișnuit din acumularea excesului de energie. Alergatul este ca o supapă de siguranță pe un vas sub presiune.

Este absolut normal la câini și nu reprezintă nimic de îngrijorat. Acestea apar mai des la câinii mai tineri și scad treptat în frecvență pe măsură ce câinele dvs. îmbătrânește.

Dar de ce se comportă câinii așa? Nu există un motiv clar, dar iată câteva cauze probabile „:

Eliberarea tensiunii – în mod obișnuit, câinele dvs. va elibera tensiunea după o perioadă stresantă. Când se întorc acasă după o vizită la veterinar, o vizită la frizer și chiar după ce oaspeții pleacă.

Încălzirea – în temperaturi reci, câinele dvs. poate alerga în casă pentru a se încălzi după ce a fost afară. De asemenea, pot face acest lucuru pentru a se încălzi după o baie răcoroasă în piscină sau lac.

Sărbătorirea – atunci când se simt bine este întotdeauna demn de sărbătorit. Acest tip de activitate este cunoscută și sub numele de „poo-phoria”. Asemănătoare cu euforia care urmează unei eliminări.

Acționarea instinctivă – momente ale zilei, cum ar fi în zori și în amurg, pot declanșa activități frenetice la unii câini. Acest lucru se datorează ceasului lor intern care le spune să se activeze. În sălbăticie, prada este de obicei mai activă la ivirea zorilor și la asfințit. Astfel încât câinele dvs. ar putea să aibă în mod instinctual impulsul de energie crescut la aceste ore.

Arată entuziasm – câinele dvs. ar putea să devină nebun și să alerge în jurul tuturor pentru că se simte fericit sau entuziasmat.

Când apare alergatul în cerc?

Unele ocazii și momente sunt mai susceptibile să determine câinele dvs. să acționeze astfel:

După masă: câinii celebrează în mod obișnuit mesele cu un episoade de activitate de acest tip. Acest lucru este observabil mai ales la câinii foarte orientați spre mâncare.

Înainte de culcare: rutina dvs. zilnică de pregătire pentru culcare îi permite câinelui să știe că o perioadă lungă de odihnă (și de stat nemișcat) este iminentă. Pentru pregătire, câinele dvs. va arunca afară orice energie rămasă pentru a se pregăti pentru o somnolență solidă.

După baie: De îndată ce terminați de baia câinele dă o tură de victorie. Acest lucru implică adesea, spre dezamăgirea stăpânilor lor, și încercarea de a se usca rostogolindu-se. Și frecându-se pe covoare sau chiar pe iarbă, dacă reușesc să iasă afară, distrugând astfel tot efortul de a-i curăța inițial, potrivit petcube.com.