Sari la conținut
Home » Cum își manifestă câinele tău dragostea. 5 semne care te jută să îți dai seama

Cum își manifestă câinele tău dragostea. 5 semne care te jută să îți dai seama

Hai să facem sport cu patrupezii!

Cum își manifestă câinele iubirea. Știai că și câinele tău are un limbaj al iubirii? Potrivit dr. Angela Hughes, cercetător în domeniul geneticii veterinare la compania Wisdom Health, câinii își arată afecțiunea în moduri diferit. Iată care sunt cele cinci cele mai comune semne de afecțiune:

  1. Cum își manifestă câinele iubirea: Dă din coadă

„Un câine poate exprima multe emoții prin intermediul cozii. Dar un câine fericit și relaxat va arăta acest lucru printr-un clătinat prietenos al cozii”, explică Hughes. Așadar, dacă companionul tău dă din coadă când te vede, probabil că se gândește: „Omule, te iubesc”.

  1. Petrece timp cu tine

Un husky
Un husky care privește în zare

Dr Hughes mai descifrează un semn: „Câinii descind din lupi, care sunt cunoscuți pentru loialitatea față de haită. Câinii sunt la fel și o arată prin faptul că vor să fie în spațiul vostru. Dacă vor să îți arate că te iubesc te urmăresc din cameră în cameră, în timp ce ne deplasăm prin casă.” Deci dacă stă în picioarele tale toată ziua, probabil că vrea să-ți spună că e îndrăgostit de tine.

  1. Cum își manifestă câinele iubirea: Te linge insistent

Dacă te linge inisitent pe unde apucă în timp ce te uiți la televizor de fapt spune: „Te iubesc!”. Dr Hughes susține că aceasta este „o altă moștenire de la strămoșii lor lupi. Care lingeau fața mamei lor pentru a indica faptul că le era foame. Câinele modern folosește acest instinct pentru a ne face să știm că îi pasă de noi. Și că nu reprezintă o amenințare. De asemenea, o vor face și ca un act pentru a te îngriji. Ceea ce reprezintă un alt mod de a-și arăta afecțiunea”.

  1. Stă lipit de de tine

Câinele tău ți se suuie în brațe? Sau își sprijină greutatea corpului pe tine? Dr Hughes afirmă că astfel unii câini își arată afecțiunea și atenția. Uneori pur și simplu își pun nasul sau laba pe tine.: „De asemenea, deseori le place să doarmă cu tine (dacă li se permite). Similar cu modul în care haitele de lupi dorm împreună”, explică specialistul. Poate că este timpul să îl lăsați în în pat?

  1. Cum își manifestă câinele iubirea: Se joacă cu tine

Mai toți stăpânii de câini și-au văzut companionii cu o jucări în gură, rugându-i să se joace. Dr Hughes explică și acest comportament: „În funcție de câine, acest lucru poate lua mai multe forme. De la jocuri de recuperare, la cele de urmărire și până la a se rostogoli împreună pe jos. Majoritatea câinilor adoră să te implice în joc ca mijloc de a-și arăta afecțiunea. Este și o modalitate de a forma o legătură. Ca să nu mai vorbim de faptul că își descarcă puțin din energie”, conform purewow.com