Sari la conținut
Home » Conexiunea emoțională dintre cai și oameni nu este ca în filmele de la Hollywood. Îmbunătățirea stilului de comunicare

Conexiunea emoțională dintre cai și oameni nu este ca în filmele de la Hollywood. Îmbunătățirea stilului de comunicare

sursă foto: turistprinromania.com

Hollywood-ul ne-ar face să credem că toți caii iubesc instinctiv oamenii și că legătura dintre un cal și călărețul său este imediată și de nezdruncinat. Oricine a petrecut timp în preajma cailor înțelege însă că nu este așa. Unele cabaline nu se atașează imediat de oameni și poate fi nevoie de un efort destul de mare pentru a-i înmuia și pentru a le scădea apărarea  și asta numai dacă procedezi în mod corect.

sursă foto: petkeen.com
un cal alb superb; sursă foto: petkeen.com

Dacă abordați incorect procesul de legare a legăturii, ați putea face mai mult rău decât bine, determinându-vă calul să își piardă efectiv încrederea în dumneavoastră. În această listă, am adunat câteva modalități de a crește legătura dintre tine și calul tău, susținute de știință reală și concretă.

Cele mai bune 5 moduri de a crea o legătură între tine și calul tău

Nu vă putem garanta că vă acceptă dacă puneți în aplicare aceste sugestii, dar sunt cu siguranță un bun punct de plecare. Oamenii și caii comunică într-un mod care este complet unic. În timp ce alte animale au fost domesticite, niciunul nu a dezvoltat aceeași metodă de interacțiune pe care o au caii cu oamenii.

Acest stil de comunicare este o combinație de atingere, conexiune emoțională și înțelegerea mișcărilor și a limbajului corporal al celuilalt. Nu implică imitarea comportamentelor celuilalt sau folosirea amenințărilor fizice sau a dominației; în cel mai bun caz, este mai degrabă o contopire a două personalități într-una singură.

sursă foto: petkeen.com
calul și stăpânul său; sursă foto: petkeen.com

Așadar, nu încercați să comunicați cu prietenul dumneavoastră cabalin. în același mod în care ați comunica cu câinele, pisica sau chiar cu un alt om, în schimb, descoperiți stilul unic de comunicare și perfecționați-l.

2.Petreceți timp împreună

„Să-ți perfecționezi stilul unic de comunicare” poate suna bine și bine, dar cum faci asta, mai exact? Trebuie să petreceți timp cu calul dumneavoastră, tone de timp. Este nevoie de ore și ore de timp de calitate împreună pentru ca tu și calul tău să începeți să vă înțelegeți unul pe celălalt.

Problema este că, deși toți caii și oamenii au stiluri unice de comunicare, la fel și cablinele și oamenii au stiluri individuale. Nu puteți presupune în mod automat că ceea ce funcționează cu un cal va funcționa și cu un altul.

Acest lucru nu se referă doar la călărie. Simplul fapt de a fi în preajma lor, de a-i hrăni, de a-i îngriji și de a-i mângâia, toate acestea contează. De fapt, cu cât calul vă vede mai mult că sunteți iubitor și atent fără să așteptați o plimbare în schimb, cu atât mai mult va avea mai multă încredere.

sursă foto: petkeen.com
cal în natură; sursă foto: petkeen.com

Vestea bună este că, cu cât petreci mai mult timp cu calul tău, cu atât îl vei înțelege mai bine și cu atât mai strânsă va fi legătura voastră. Și mai bine, ce poate fi mai distractiv decât să petreci timp cu calul tău? Există cercetări care indică faptul că forțarea calului să interacționeze cu tine poate fi contraproductivă; în orice caz, ar putea provoca apariția resentimentelor.

3. Calul are nevoie de timp pentru a se acomoda cu dumneavoastră

În schimb, este esențial să îi lăsați să se încălzească cu dumneavoastră în ritmul lor. Vestea bună este că nu durează neapărat atât de mult îi puteți câștiga aprobarea în doar o jumătate de oră, dacă nu vă forțați norocul.

Este important să înțelegeți că vă privește mereu, chiar dacă nu pare așa. Dacă vă comportați în mod imprevizibil sau agresiv, chiar și atunci când nu interacționați direct cu calul dumneavoastră, acest lucru va da înapoi relația voastră.

foto: petkeen.ro
doi cai și stăpânii lor; foto: petkeen.ro

Înțelegeți că viteza cu care calul se va acomoda depinde în mare parte de experiența sa anterioară cu oamenii. Dacă a fost abuzat în trecut, îi va lua mult mai mult timp să se acomodeze, în timp ce un cal care nu a avut niciodată experiențe negative cu oamenii se poate acomoda cu dumneavoastră în cel mai scurt timp.

Caii sunt animale cu adevărat unice

Deși caii sunt animale cu adevărat unice, au un lucru în comun cu alte animale de companie: Ei prosperă cu ajutorul întăririi pozitive. Dacă folosești pedeapsa în dresajul tău, vei constata probabil că rezultatele pe care le obții nu sunt deloc ideale, ca să nu spunem altceva.

Asta nu înseamnă neapărat să te bazezi pe mâncare, deși oferirea de dulciuri poate funcționa la fel de bine. Găsiți ceva ce îi place calului dumneavoastră, să fie îngrijit într-un anumit fel, să fie periat într-un anumit loc.

sursă foto:petkeen.com
calul primește o recompensă; sursă foto:petkeen.com

Odată ce calul dvs. vă vede ca pe cineva care aduce lucruri pozitive în viața lui, va fi mai încântat să vă aibă în preajmă – iar aceasta este piatra de temelie a oricărei relații sănătoase.

5. Nu vă ascundeți sentimentele în fața calului

Există o mulțime de cercetări care indică faptul că ei, caii pot capta stările noastre emoționale, dar, în mod surprinzător, există, de asemenea, știință care arată că sunt mai calmi în preajma oamenilor care sunt nervoși.

Din nou, acest lucru se datorează probabil relațiilor intens apropiate pe care oamenii și caii le-au dezvoltat de-a lungul anilor. Un om stresat poate fi periculos pentru un cal și viceversa, așa că se cuvine ca ambele părți să fie capabile să își calmeze omologul atunci când este necesar.

Nu vă sugerăm să vă stresați intenționat înainte de a lucra cu calul dumneavoastră, dar dacă aveți o zi proastă, nu încercați să o ascundeți de el. S-ar putea să se bucure să vă ajute să vă lăsați stresul în urmă, informează petkeen.com.