Sari la conținut
Home » Semne care arată că pisica este stresată. Remediile propuse de veterinar

Semne care arată că pisica este stresată. Remediile propuse de veterinar

pisică siameză elegantă: sursă foto: animalutze.com

La fel cum stresul la oameni poate duce la o varietate de probleme de sănătate pe termen lung, acesta poate avea un efect dăunător și asupra sănătății pisicii dumneavoastră. În timp ce oamenii pot fi stresați de finanțe, de un loc de muncă și de relații, pisicile pot ajunge să se confrunte cu niveluri ridicate de stres ca urmare a faptului că nu primesc suficientă atenție sau exerciții fizice, ceea ce duce la perioade lungi de plictiseală și singurătate.

Sau poate fi cauzat de anumiți membri ai familiei, inclusiv de alte animale din casă. Iar condițiile de mediu precare pot, de asemenea, să provoace stresul unei feline. În calitate de părinte de animal de companie, știți deja că pisica poate experimenta o serie de emoții.

Cum este pisica afectată de condițiile de stres

Dar să știi că felina ta poate experimenta stres și frică este un lucru; să știi cum să o ajuți să se simtă în siguranță și mulțumită este altceva. Pentru a vă ajuta, am adunat câteva informații care fac lumină asupra modului în care vă puteți ajuta pisica să se relaxeze.

Dacă ați fost vreodată supus unui stres mare pe o perioadă lungă de timp, știți că ar putea începe să aibă un efect asupra modului în care vă simțiți fizic, nu doar asupra modului în care vă simțiți mental și emoțional. Ei bine, la fel se întâmplă și cu pisicuța ta.

Cu cât o pisică este stresată mai mult timp, cu atât este mai probabil să apară o problemă de sănătate. Anxietatea, frica și neliniștea pe care animalul de companie le simte în mod constant ar putea începe să își pună amprenta asupra sistemului imunitar, în timp ce acesta încearcă să muncească din greu pentru a readuce organismul într-o stare de echilibru și calm.

Problemele de comportament și problemele de piele sunt doar câteva dintre numeroasele afecțiuni comune care ar putea apărea atunci când o pisică nu se simte în largul ei. Pe lângă schimbările de comportament care pot apărea atunci când animalul de companie se simte agitat, stresul ar putea, de asemenea, să afecteze negativ glandele suprarenale, care sunt cunoscute ca fiind organele de stres ale organismului.

Factori declanșatori: Ce vă stresează pisica?

Atunci când acestea devin obosite, o pisică poate avea o toleranță și mai scăzută la stres, iar sistemul imunitar ar putea fi suprasolicitat și deveni progresiv mai slab. Prin urmare, este important să luați măsuri pentru a vă asigura că pisica dvs. este fericită în casa sa și mulțumită de mediul înconjurător și de familie.

Pisici diferite ar putea fi stresate de lucruri diferite. Cu alte cuvinte, ceea ce o pisică ar putea găsi stresant, alta ar putea găsi plăcut. Dacă reușiți să vă dați seama ce îi provoacă o stare de neliniște, puteți lucra pentru a elimina declanșatorul (declanșatorii), astfel încât pisica să se calmeze.

Încă o dată, observarea comportamentului în diverse situații și în preajma diferitelor persoane vă poate ajuta să aflați multe despre ceea ce îl face fericit, trist, supărat, temător etc.

Ei bine, stresul la o pisică poate fi declanșat de o serie de situații, cum ar fi un nou copil, trimiterea fiului sau fiicei la facultate, mutarea într-o casă nouă, obținerea unui nou animal de companie sau chiar certurile dintre membrii familiei. Nu uitați că animalele sunt foarte receptive la sentimentele oamenilor din jurul lor, așa că, dacă există multă tensiune între membrii unei gospodării, pisica o poate simți și ea.

Semne care arată că pisica este stresată

Nu vă faceți griji, există lucruri pe care le puteți face. De exemplu, s-ar putea să aveți o pisicuță care preferă o rutină constantă și nu reacționează bine la schimbările din mediul înconjurător. În acest caz, ați putea lucra la crearea unui cămin sigur care să ofere o rutină constantă și ați putea opta pentru a folosi produse cu feromoni de feline pentru a contribui la crearea unui sentiment de calm.

Când vine vorba de a afla factorii declanșatori, țineți cont și de faptul că, dacă aveți mai multe pisici, s-ar putea să descoperiți că acestea au factori declanșatori total diferiți. De exemplu, în timp ce o pisică ar putea fi în regulă cu întâlnirile cu oameni noi tot timpul, cealaltă ar putea fugi și se poate ascunde de un străin.

Unele dintre semnele comune care arată că pisica ta se confruntă cu stresul includ:
Probleme ale pielii care nu vor să dispară; O pisică mascul care se stropește prin casă pentru a-și marca teritoriul
Agresivitate; Anorexie sau supraalimentare; Probleme ale tractului urinar, inclusiv blocaje cauzate de cristale care se acumulează ca urmare a unui dezechilibru cauzat de glandele suprarenale taxate

Remedii naturale pentru a vă ajuta pisica să se relaxeze

Consultarea unui medic veterinar este o modalitate excelentă de a obține răspunsuri dacă credeți că pisica dumneavoastră ar putea fi stresată sau dacă știți că este agitată și doriți să găsiți cele mai bune soluții pentru a o ajuta să se simtă mai bine. De asemenea, puteți încerca să abordați această problemă printr-o abordare naturală, așa că ați putea lua în considerare strategii precum cele de mai jos:

Hrănirea cu o dietă de înaltă calitate care constă în principal din hrană umedă bogată în umiditate și proteine, fără cereale, poate fi un bun punct de plecare. O dietă de calitate scăzută în sine ar putea stresa organismul și ar putea face ca animalul dumneavoastră de companie să fie mai susceptibil la boli.

Suplimentele nutriționale precum vitamina B12 și acidul folic pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea tensiunii la pisicile stresate. Lucrați întotdeauna sub îndrumarea unui medic veterinar atunci când vine vorba de furnizarea de suplimente suplimentare pentru a vă asigura că îi dați dozajul adecvat.

Asigurați-vă că mediul din casa dumneavoastră este adecvat pentru o felină. Puneți la dispoziție niște copaci pentru pisici în care pisica să se cațere sau să se ascundă. Există multe alte modalități de a calma o pisică agitată, de la a asculta muzică în ritm lent până la a masa ușor animalul de companie și a-l asigura că totul este în regulă. Lucrați cu personalitatea și nevoile unice ale pisicii dvs. pentru a determina care ar fi cel mai bun remediu. Iar dacă aveți nevoie de un sprijin suplimentar, să cereți sfatul medicului veterinar este de asemenea o opțiune, potrivit petguide.com.