Sari la conținut
Home » Cine spunea că pisica nu poate fi dresată? Uite cum o poți învăța să bată palma

Cine spunea că pisica nu poate fi dresată? Uite cum o poți învăța să bată palma

Da, și tu îți poți învăța pisica trucuri. Dresajul trucurilor este o modalitate excelentă de a dezvolta o legătură cu pisicia, oferindu-i în același timp o stimulare mentală.

Pentru a începe să antrenați pisica în trucuri cu pisica dumneavoastră, păstrați sesiunile scurte. Cinci până la 10 minute sunt suficiente, doar puneți deoparte timp în fiecare zi pentru a exersa.

Pisicile iubesc rutina, așa că, prin stabilirea unui ritual zilnic, puteți ajuta să le entuziasmați pentru timpul de antrenament. În scurt timp veți fi surprins de cât de multe știe pisica dumneavoastră.

Cum puteți dresa pisica

Unul dintre trucurile mele preferate pentru pisici începătoare este să le învăț să „Bată palma”. Acest truc cu aspect impresionant presupune pur și simplu ca pisica ta să ridice laba, la semnalul ei, bineînțeles, într-o mișcare de lovire, care este o mișcare foarte naturală și ușor de executat pentru ea. Dresajul ar trebui să fie o experiență distractivă și relaxantă pentru amândoi.

Începeți prin a scoate dulciurile preferate ale pisicii pe care nu le primește foarte des. Puiul liofilizat sau friptura de pui funcționează foarte bine, de asemenea! Strângeți sau scuturați punga pentru a vă entuziasma pisica pentru timpul de antrenament.

Țineți o recompensă în fața pisicii dvs. aproape de nivelul umerilor. Atunci când se întinde, spuneți-i că a fost „cuminte” și continuați cu recompensă. Exersați acest lucru timp de câteva zile, câteva minute la rând. Dacă se luptă cu acest lucru, ridicați puțin tratația deasupra capului ei. Nu există două animale de companie la fel, așa că încercați diferite niveluri pentru a vedea ce vă atrage pisica să ridice lăbuța.

Sfaturi profesionale

Odată ce pisica înțelege această tranziție la ținerea tratației în mână cu o recompensă doar atunci când lăbuța ei vă atinge mâna, chiar și în cea mai mică măsură, ea va înțelege în curând că trebuie să atingă pentru a primi tratația.
Oferiți mâna deschisă și, din nou, când pisica o atinge, spuneți „bine” și recompensați.

Dacă nu răspunde, îndepărtați mâna și prezentați-o din nou. Dacă este încă confuză, întoarceți-vă cu un pas înapoi pentru o reîmprospătare. Și uite așa, pisica ta va fi stăpânit „bate palma”! Sper ca aceste sfaturi să vă stârnească dragostea pentru dresajul pisicii și să vă sporească legătura împreună.

Instruirea consecventă este cheia. Este posibil ca pisica dvs. să nu se scufunde rapid în high five a doua zi. Uneori, cu toții avem nevoie de o mică reîmprospătare. Păstrați sesiunile foarte scurte; cinci minute este o sesiune de antrenament perfectă. Acest lucru este greu de făcut atunci când amândoi vă distrați.

Cu toate acestea, menținerea unor sesiuni scurte previne epuizarea și lasă pisicuța dvs. să vrea mai mult. Antrenați-vă zilnic în aceeași zonă până când pisica înțelege comportamentul. Informații culese de pe platforma dedicată pisicilor, catster.com.