Sari la conținut
Home » Câinele îți fură mâncarea? Folosește aceste tehnici de dresaj pentru a-i corecta comportamentul

Câinele îți fură mâncarea? Folosește aceste tehnici de dresaj pentru a-i corecta comportamentul

program de hrănire câini; sursă foto: vegcoonomist.com

Câinii se ghidează în mare parte după instinct și, adesea, acest instinct îi determină să se orienteze spre o farfurie de fripturi proaspăt scoase de pe grătar. Dacă animalul de companie are obiceiul de a vă împinge brațul (sau farfuria) în timp ce vă bucurați de cină, înseamnă că așa sunt ei.

Din fericire, însă, cu puțină dresaj și o întărire consecventă, vă puteți învăța câinele că masa dumneavoastră este doar a dumneavoastră.

Cum să-ți convingi câinele să nu mai fure mâncare

Amintiți-vă că scopul este de a corecta comportamentul câinelui. Nu vrei să te enervezi și să țipi. În schimb, trebuie să-l înveți că mâncarea ta nu este pentru el și să-i dai alternative pentru un comportament adecvat.

1. Hrăniți-i bine

Atunci când câinilor li se oferă o dietă care se potrivește rasei, vârstei și nivelului de activitate, este mai puțin probabil ca ei să se simtă obligați să fure mâncarea ta umană. Hrănirea corectă a porțiilor în mod obișnuit poate ajuta. Supraalimentarea poate duce la obezitate, în timp ce subalimentarea poate duce la malnutriție și la mai multe situații de furt de hrană.

Furnizarea unei diete variate, care ar putea include hrană pentru câini de înaltă calitate sau chiar o dietă cu hrană crudă, împreună cu fructe și legume sigure, poate ajuta la satisfacerea nevoilor nutriționale și a palatului câinelui dumneavoastră.

2. Începeți cu dresajul

Dresajul de bază poate merge foarte departe. Învățați-vă câinele comenzi precum „lasă” sau „stai”, care pot fi folosite atunci când mâncați sau când există mâncare în jur pe care nu ar trebui să o aibă.

Aceste comenzi ar trebui să fie predate inițial într-un mediu calm, introducând treptat distrageri precum mâncarea odată ce câinele răspunde în mod constant. Nu uitați, consecvența este esențială.

3. Fă-i să aștepte

Înainte de ora lor de masă, puneți castronul câinelui dumneavoastră în zona lor de mâncare și faceți-l să stea pe loc înainte de a-i permite să mănânce. Acest lucru necesită antrenament (și este mai ușor dacă începeți când sunt cățeluși). În primul rând, faceți-i să stea jos. Apoi, puneți-i castronul jos, în timp ce dumneavoastră stați aproape pentru a vă asigura că rămâne așezat.

Așteptați câteva momente și, dacă rămân nemișcați, dați-le drumul cu o comandă de genul „bine” și lăsați-i să mănânce. Dacă se ridică înainte de a da comanda, dați-le comanda „stai” și lăsați-i să aștepte. Asigurați-vă că de fiecare dată când nu reușesc să se așeze, trebuie să se întoarcă și să o ia de la capăt. Dacă începeți de mic, câinele dumneavoastră va învăța repede că trebuie să aștepte înainte de a putea mânca.

4. Nu încurajați animalul de companie

Marea problemă cu comportamentul de furt de mâncare este că, dacă animalul de companie are succes, primește o recompensă puternică. Iar dacă îi opriți în flagrant, este posibil să întăriți involuntar comportamentul. Acest lucru este adevărat deoarece întărirea intermitentă este cel mai puternic tip de condiționare comportamentală. În schimb, este foarte important să limitați șansele câinelui de a fura mâncare în primul rând.

Da, acest lucru poate fi dureros, dar sârguința ta va fi răsplătită. Este, de asemenea, obișnuit ca proprietarii de câini să își certe animalul de companie sau să se enerveze atunci când câinele lor fură mâncare. Dacă fură mâncare, rămâneți calm.

Nu-i răsplătiți și mai mult cu atenție. Dacă o faceți, acest lucru poate duce la faptul că animalul de companie vă va fura mâncarea mai des. În schimb, redirecționați-le atenția cu altceva în afară de mâncare.

5. Folosiți întărirea pozitivă

Trebuie să vă învățați câinele că furtul de mâncare nu produce o recompensă. În schimb, ei trebuie să arate un comportament bun pentru a obține atenția și lauda ta. Folosirea întăririi pozitive este o metodă eficientă pentru a vă antrena câinele să nu mai fure mâncare.

Întărirea pozitivă presupune recompensarea câinelui dumneavoastră pentru că se comportă corect. Ei învață că acțiunile bune duc la rezultate pozitive. De exemplu, atunci când câinele ascultă de comanda „lasă-l” sau „stai” atunci când există mâncare pe masă, lăudați-l imediat. Acest lucru ajută la stabilirea unei asocieri pozitive cu ascultarea comenzilor în jurul mâncării.

Oferiți-le un loc unde să aștepte: Nu vă lăsați câinele să cerșească la marginea mesei. Este prea probabil ca acest lucru să ducă la situații care să le întărească comportamentul lor rău.În schimb, puneți-l să aștepte pe patul lor de câine în timp ce mâncați. Dacă vă este greu să îl faceți să stea pe loc, încercați să vă dresați câinele în cușcă, astfel încât să învețe că este timpul să se odihnească în timp ce oamenii lor mănâncă.

Recompensează-i doar după ce mâncați:Odată ce animalul de companie învață să vă aștepte cu răbdare, este timpul să le măriți recompensa.Dacă stă pe loc fără să se plângă sau să cerșească deloc, atunci când ați terminat de mâncat oferiți-i o mulțime de dulciuri și laude.Învățați-l că dacă rămâne răbdător înseamnă că a câștigat premiul cel mare.

6. Rămâneți mereu în alertă și țineți mâncarea la îndemână

Cel mai important lucru este să nu-i oferiți câinelui oportunități de a fura mâncare. Păstrați mâncarea în locuri la care animalul de companie nu poate avea acces ușor. Nu lăsați mâncarea pe blaturile la care câinele poate ajunge. Curățați imediat după mese. Nu le dați niciodată șansa de a câștiga o recompensă pe furiș pentru un comportament rău.

Știm, este greu să rămâi vigilent tot timpul.Și se vor întâmpla greșeli. Dar cu cât sunteți mai consecvenți, cu atât mai bine se va comporta câinele dumneavoastră. Puteți învăța să integrați acest lucru și în rutina de pregătire a mâncării. Folosiți depozitarea în avantajul dumneavoastră și rămâneți consecvent pentru a vă împiedica câinele să fure în primul rând, potrivit lovetoknowăets.com.