Sari la conținut
Home » Recordul de prea mulți pui făcuți în 2020, motiv de vasectomie pentru un leu special!

Recordul de prea mulți pui făcuți în 2020, motiv de vasectomie pentru un leu special!

  • de

Recordul de prea mulți pui făcuți în 2020, motiv de vasectomie pentru un leu special!

Evenimentul a avut loc la o grădină zoologică din Olanda!

Potrivit BBC, un leu cu totul special a avut parte de o intervenție chirurgicală dintr-un motiv neobișnuit! Pe numele său Thor, leul din Olanda a suferit o vasectomie, după ce a devenit tată de cinci ori în 2020.

În vârstă de 11 ani, Thor, s-a împerecheat cu două leoaice în 2020. Prima a născut doi pui, iar a doua trei pui.

Veterinarul șef de la grădina zoologică Royal Burgers din Arnhem a declarat că procedura este necesară pentru că Thor face prea mulți pui.

A fost aleasă vasectomia, în loc de castrare, pentru că după procedura de castrare Thor și-ar fi pierdut coama, iar lipsa de testosteron cauzată de castrare l-ar fi făcut pe Thor să-și piardă rolul de mascul dominant în ierarhia familiei.

World Wide Fund spune că populația de lei din sălbăticie aproape s-a înjumătățit în ultimii 20 de ani, însă veterinarul Henk Luten, care a operat leul, spune că grădina zoologică are suficient ADN de la Thor.

„Avem mulți urmași și nu vrem ca Thor să acapareze bazinul genetic”, a spus Luten pentru BBC.

Deși nu se întâmplă foarte des, leii pot fi supuși operației de vasectomie.

„Este pentru prima dată în cei 35 de ani de când sunt veterinar aici când trebuie să fac această operație unui leu”, a declarat Henk Luten.

Din păcate, leii sunt considerați o specie vulnerabilă de către World Wide Fund (WWF), supusă riscului de dispariție în sălbăticie, pe lângă alte multe specii de animale.