Sari la conținut
Home » Rase noi de câini: Cardigan Welsh Corgi. Care sunt caracteristicile

Rase noi de câini: Cardigan Welsh Corgi. Care sunt caracteristicile

Cardigan Welsh Corgi, Sursă foto: Wikipedia

Cardigan Welsh Corgi este renumit pentru adaptabilitatea, atletismul și rezistența sa.

Crescut pentru muncă pe dealurile din Cardiganshire, Țara Galilor, pieptul rasei a fost dezvoltat în profunzime pentru capacități cardiace și pulmonare mari.

Picioarele i-au fost dezvoltate scurte, dar nu-l judecați greșit. Este dur, capabil și rapid

Cardigan Welsh Corgi- Istoria

Strămoșii lui Cardigan au migrat în Țara Galilor împreună cu războinicii celți, cu mii de ani în urmă. Cardiganii aveau nevoie de o mare putere de temperament, precum și de fizicalitate pentru a controla animalele.

Inițial, o mutație genetică, nanismul Cardiganului se numește condrodisplazie. Ca și câine de turmă, picioarele sale scurte au devenit un atu.

Înălțimea sa mică i-a permis să se ferească și să evite loviturile vitelor.

Primii Cardigani au mutat vitele proprietarului pe pășune și au ținut vitele care încălcau proprietatea proprietarului în afara acesteia. De asemenea, fermierii foloseau cardiganii pentru companie și pentru munca generală la fermă.

Încă mai sunt ocupați și astăzi

Corgi racorindu-se pe timp de canicular în natura

În zilele noastre, doar câțiva cardigani sunt angajați la mutarea vitelor. Toți prosperă în a se menține ocupați. Inteligenți și amabili ei sunt premiați în sporturi canine, cum ar fi obediența.

Acasă, plimbările zilnice, sesiunile de dresaj concentrat și activitățile precum alergatul după mingi mențin Cardiganul sănătos și satisfăcut.

Cardiganul se adaptează bine la mediile urbane și la viața în apartamente. Acest lucru se întâmpla doar atâta timp cât face exerciții fizice în mod regulat.

Cardiganii dau dovadă de rezervă cu străinii în afara casei. În jurul propriei proprietăți, Cardiganii poartă cu entuziasm căciula de câine de pază.

Rasa, veșnic vigilentă, nu are niciun interes să ajungă în fruntea vreunei liste a câinilor liniștiți. Da, are tendința de a lătra alarme!

Cardiganii se descurcă bine cu animalele din propria gospodărie, dar pot brusca animalele străine. La urma urmei, strămoșii Cardiganului au fost învățați în mod special să alunge animalele vagaboande de pe proprietate.

Și să nu ne ascundem în cuvinte: Rasele de pășunat sunt în mod caracteristic autoritare!

Nu este tot un corgi?

În ciuda asemănărilor de nume și a asemănărilor fizice, Cardigan Welsh Corgi și Pembroke Welsh Corgi sunt rase distincte. Ambele au lucrat cu fermierii pentru a conduce vitele la pășune și au stat de pază în curte. Însă Cardigans au fost dezvoltate în terenul stâncos din Cardiganshire. Pembrokes au fost dezvoltate pe terenul mai plat din Pembrokeshire, conform dogster.

În zilele noastre, o modalitate rapidă de a deosebi Cardiganul de vărul său, Pembroke Welsh Corgi este faptul că Cardiganii au o coadă lungă, asemănătoare cu cea a unei vulpi. Pembrokes au coada prinsă aproape de corp.