Sari la conținut
Home » Femeia care și-a inventat propria rasă de câine-lup

Femeia care și-a inventat propria rasă de câine-lup

Femeia care și-a inventat propria rasă de câine-lup

Femeia care și-a inventat propria rasă de câine-lup. Vicki Spencer, o pasionată de animale din Florida, a petrecut ani de zile căutând animalul de companie perfect. În cele din urmă, și-a creat propria rasă de câine-lup. A început acest proiect în 2011, când s-au născut primii patrupezi Blue Bay.

Obiectivul ei era să creeze o rasă care să îmbine trăsăturile lupului cu cele specifice câinelui, în special rasa ciobănesc german. Vicki a studiat atent fiecare câine cu potențial, concentrându-se pe cei care aveau caracteristici similare cu cele ale lupului.

Femeia care și-a inventat propria rasă de câine-lup

Această pasiune a ei pentru câinii-lupi a început încă din 1994, când a început să lucreze cu acești câini și a dezvoltat o dragoste profundă pentru ei.

„Am vrut să dezvolt această nouă rasă pentru că îmi doream ceva pe care nu l-am putut găsi la nicio rasă de câini. Am lucrat cu câinii me lupi încercând să produc cei mai dulci, mai prietenoși și mai puternici câini”, a spus Vicki.

Femeia care și-a inventat propria rasă de câine-lup
Femeia care și-a inventat propria rasă de câine-lup

,,Am observat că lupii și câinii-lupi erau creaturi extraordinare care aveau aproape toate calitățile pe care ți le-ai putea dori, dar trăsăturile lor naturale necesare pentru supraviețuire în sălbăticie nu se potriveau perfect în lumea umană,” a adăugat Vicki.

Câinii au fost creați cu un câine-lup cu blana albastră

Ceea ce face speciali câinii lui Vicki este faptul că au fost creați folosind un câine-lup cu blană albastră numit Sterling, care a fost prima piesă a puzzle-ului. După aceea, au fost adăugați ciobănești germani în amestec.

Primul exemplar al acestei rase s-a născut în 2011 și are dimensiuni mari, fiind de culoare albastru sau gri, cu ochii deschiși la culoare.

Aceste animale create de Vicki îmbină ,,inteligența superioară și frumusețea” specifică lupilor. Femelele pot ajunge la 85 de lire sterline, în timp ce masculii pot atinge chiar 105 lire sterline. Vicki este singurul crescător de câini Blue Bay, dar această rasă se găsește acum în întreaga lume, conform stirilekanald.ro.