Sari la conținut
Home » Câinii care se înțeleg cel mai bine cu pisica ta. 10 rase care pot fi prietenii perfecți

Câinii care se înțeleg cel mai bine cu pisica ta. 10 rase care pot fi prietenii perfecți

Câinii care se înțeleg cel mai bine cu pisica ta. Câinii și pisicile au reputația de a fi dușmani de moarte, dar în realitate, pot coexista adesea în mod pașnic și chiar pot deveni cei mai buni prieteni.

Desigur, nu toți câinii pot trăi în armonie cu pisicile. Unii au o dorință de pradă mai mare sau o personalitate mai dominantă care îi poate face să le fie dificil să coexiste pașnic cu felinele.

Dacă ești proprietarul unei pisici și te gândești să adaugi un câine în casa ta, iată 10 rase de câini prietenoase cu pisicile, cunoscute pentru că sunt blânde cu felinele.

Câinii care se înțeleg cel mai bine cu pisica ta: Beagle

Câinii din rasa Beagle sunt prietenoși, sociabili și, de obicei, se descurcă de minune cu alte animale, inclusiv cu pisicile.

Sunt, de asemenea, o rasă mai mică, ceea ce poate fi un avantaj atunci când îi prezinți o pisică, deoarece mâța se poate simți mai puțin amenințată de un câine mai mic.

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel este o rasă blândă și afectuoasă care, de obicei, se înțelege bine cu toată lumea. Inclusiv cu pisicile.

De asemenea, nu sunt prea activi, ceea ce poate fi un avantaj atunci când îi prezinți o felină mai relaxată.

Golden Retriever

Golden Retrieverii sunt iubiți în întreaga lume din motive evidente: sunt prietenoși, loiali și se înțeleg foarte bine cu copiii. Dar și cu alte animale, inclusiv cu pisicile.

Au însă un nivel de energie mai ridicat decât alți căței din acest top, așa că este esențial să le oferiți multă activitate fizică pentru a evita să devină neliniștiți sau plictisiți.

Bichon Frise

Bichon Frises este o rasă mică și prietenoasă care, de obicei, se înțelege bine cu toată lumea, inclusiv cu pisicile.

Dacă aduceți un Bichon Frise în familia dvs. în timp ce pisica și câinele sunt amândoi tineri, probabil că vor deveni cei mai buni prieteni.

Câinii care se înțeleg cel mai bine cu pisica ta: Shih Tzu

Shih Tzu este o altă rasă mică care se împrietenește de obicei cu felinele. Au un nivel scăzut de energie și sunt mulțumiți să își petreacă majoritatea timpului lenevind.

Așa că, dacă o pisică li se alătură nu există riscuri, pentru că atitudinea lor este: cu cât mai mulți, cu atât mai bine!

Terranova

Terranova este o rasă mai mare și impunătoare. Dar cățeii din această rasă sunt cunoscuți și pentru că sunt niște giganți blânzi. Sunt o rasă sociabilă, care adoră compania de orice fel, indiferent de specie.

Deci există șanse reale să se înțeleagă cu pisica voastră, mai ales dacă se cunosc de când sunt pui.

Bichon maltez

Un câine și o pisică care se joacă

Maltezul este o rasă mică și afectuoasă care, de obicei, se înțelege bine cu pisicile. Dacă pisica nu este prea posesivă au toate șansele să ajungă buni prieteni.

Border Collie

Border Collie este o rasă extrem de inteligentă și energică, care poate avea uneori un instinct de vânătoare mai puternic. Dar cu un antrenament și o socializare adecvată, pot coexista în mod pașnic cu pisicile.

Această rasă adoră să fie în aer liber și ar putea recruta pisica pentru a fi prietenul lor de plimbare!

Labrador Retriever

Labrador Retriever este o rasă populară care, de obicei, se înțelege bine cu pisicile. Sunt prietenoși, loiali și se descurcă de minune cu copiii și alte animale.

Asigurați-vă însă că Labradorul face destul de multă mișcare, astfel încât să nu devină prea scandalagiu cu noul său prieten felin.

Câinii care se înțeleg cel mai bine cu pisica ta: Caniche

Câini din această rasă sunt foarte inteligenți, ușor de dresat și se înțeleg de obicei bine cu pisicile. Atitudinea lor depinde însă de talie.

Pudelii Toy au tendința de a se juca cu pisicile, cei din rasele mai mici le tolerează în general, iar cei de mărime standard se prefac că nu există”.

Cum să îi împrietenești

Acum că știi despre câteva rase de câini prietenoase cu pisicile, ține cont de faptul că fiecare câine are propriile ciudățenii, care țin de de personalitatea lui, potrivit dogtime.

Așa că este întotdeauna o idee bună ca, atunci când vrei să introduci un câine nou în gospodăria, să o faci încet și sub o supraveghere atentă. Cu răbdare, dresaj și dragoste, câinii și pisicile pot deveni într-adevăr buni prieteni, potrivit dogtime.com