Sari la conținut
Home » Pui de urs salvat de pădurarii de la Ocolul Silvic Mălini! Mama nu a fost încă găsită

Pui de urs salvat de pădurarii de la Ocolul Silvic Mălini! Mama nu a fost încă găsită

Pui de urs salvat de pădurarii de la Ocolul Silvic Mălini! Mama nu a fost încă găsită.

Puiul a fost găsit în curtea unei pensiuni din localitate!

În urma unor informații Romsilva, preluate de digi24.ro, un pui de urs se află sub îngrijirea lucrătorilor silvici de la Ocolul Silvic Mălini, asta după ce a fost găsit în curtea unei pensiuni din localitate.

Puiul va fi preluat cel mai sigur de Orfelinatul de Urși din Harghita, asta după ce mama sa nu a fost de găsit. Urmează o perioadă în care va fi îngrijit și hrănit de pădurari.

Pui de urs salvat de pădurarii

Reprezentanții Romsilva au distribuit următorul mesaj pe Facebook:

„Un pui de urs a fost preluat temporar și este îngrijit de colegii noștri de la Ocolul Silvic Mălini din cadrul Direcției Silvice Suceava. Puiul de urs de numai trei luni a fost găsit de proprietarii unei pensiuni din Mălini în curtea lor și au chemat în ajutor colegii noștri de la Ocolul Silvic Mălini. Aceștia au cercetat zona în căutarea ursoaicei, dar cum nu existau semne că ar fi în zonă, au preluat puiul de urs și l-au transportat la sediul ocolului. Colegii noștri au anunțat imediat specialiștii Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului, iar între timp hrănesc și au grijă de puiul de urs, care cel mai probabil va fi preluat în zilele următoare de Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita, singurul centru de acest fel din Europa, de unde, ulterior, va fi reintrodus în mediul său natural”, este mesajul postat pe Facebook.