Sari la conținut
Home » O cușcă betonată de 25 mp, „casa” unei ursoaice din România! Libertate după 38 de ani de captivitate

O cușcă betonată de 25 mp, „casa” unei ursoaice din România! Libertate după 38 de ani de captivitate

O cușcă betonată de 25 mp, „casa” unei ursoaice din România! Libertate după 38 de ani de captivitate.

Toată viața a fost închisă la zoo!

Sanctuarul de urși de la Zărnești va avea un nou „locatar”, asta după ce o ursoaică în vârstă de 38 de ani, una dintre cele mai bătrâne de la noi din țară, va fi eliberată de la zoo. Potrivit digi24.ro, anunțul a fost făcut de AMP Libearty printr-un mesaj postat pe Facebook.

„Nu a pășit pe iarbă niciodată, iar de urcat într-un copac nici nu poate fi vorba. Toată viața ei n-a văzut cerul liber, fără gratii”, se spune în mesajul postat pe Facebook.

Libertatea, noua experiență din viața ursoaicei!

Ursoaica și-a petrecut ultimii 11 ani în parcul zoologic de la Rădăuți, într-o cușcă betonată, de 25 mp.

„Lungul drum spre libertate a început pentru, poate cea mai bătrână ursoaica din România. Deși are peste 38 de ani, a fost până acum doar un număr de inventar!!!! Toată tinerețea și-a petrecut-o într-un spațiu inimaginabil de mic, iar ultimii 11 ani i-a trăit într-un țarc de nici 25 de metri pătrați din parcul zoologic Rădăuți doar pe beton, între gratii groase de fier…. nu a pășit pe iarbă niciodată, iar de urcat într-un copac nici nu poate fi vorba. Toată viața ei n-a văzut cerul liber, fără gratii. Cu fiecare kilometru parcurs este tot mai aproape de pădurea pe care nu a cunoscut-o niciodată! AMP Libearty îi va oferi copaci care îi vor ține umbră și unde se va putea ascunde când va vrea să stea liniștită, iarbă proaspătă care îi va fi culcuș moale pentru odihnă și prieteni urși. Revenim cu detalii!”, este mesajul AMP Libearty – Bear Sanctuary.

O cușcă betonată de 25 mp!