Sari la conținut
Home » Pot animalele să nască gemeni?

Pot animalele să nască gemeni?

Pot animalele să nască gemeni?

Pot animalele să nască gemeni? Aproximativ 3% dintre sarcinile umane din întreaga lume produc gemeni, iar în cea mai mare parte a acestor cazuri, aceștia sunt gemeni fraterni, ceea ce înseamnă că aproximativ una din trei perechi de gemeni este formată din gemeni identici.

În lumea animală, fiecare specie are propriul său număr standard de descendenți per naștere. Cu toate acestea, oamenii par să fie mai bine informați cu privire la reproducerea animalelor domestice și mai puțin familiarizați cu aspectele legate de speciile sălbatice.

Pot animalele să nască gemeni?

Un studiu recent a analizat peste 10.000 de pui născuți în rândul câinilor de rasă pură și a descoperit că numărul mediu de pui variază în funcție de dimensiunea rasei de câini.

Câinii de rasă miniaturală, cum ar fi chihuahua și pudelii de jucărie. Care au în general mai puțin de 4,5 kilograme, au înregistrat în medie 3,5 căței per naștere.

În schimb, câinii de rase gigantice, precum mastiff-ii. Care pot ajunge la 45 de kilograme sau mai mult. Au avut în medie mai mult de șapte căței per naștere.

Gemenii sunt cel mai frecvent rezultat al sarcinilor la capre. Mamele caprelor pot da naștere și unui singur ied sau unor pui mai mari, similar cu oile.

Gemenii sunt cel mai frecvent rezultat al sarcinilor la capre

În ceea ce privește caii, care au o perioadă de gestație de 11 până la 12 luni. Vacile, care gestează de obicei de nouă până la 10 luni. Acestea tind să aibă de obicei un singur mânz sau vițel la un moment dat, dar pot apărea și cazuri de gemeni.

Veterinarii și fermierii au considerat că ar putea fi benefic din punct de vedere financiar să încurajeze conceperea de gemeni la bovinele de lapte și de carne, deoarece acest lucru ar însemna că fermierul ar primi doi viței într-o singură gestație.

Nașterea de gemeni la bovine poate duce la complicații în timpul fătării pentru vacă. La nașterea de viței subdimensionați, cu rate de supraviețuire reduse. Riscuri similare apar și în cazul sarcinilor gemelare la cai.

Multe  animale pot da naștere la gemeni. O întrebare mai complicată este dacă acești bebeluși de animale născuți împreună sunt gemeni identici sau fraterni. Aceasta este o zonă de cercetare în curs de dezvoltare, dar este important de știut că nu numai oamenii pot avea gemeni, ci și multe alte specii din lumea animală, conform playtech.ro.