Sari la conținut
Home » Pisicuța ta nu mai poate mieuna! Sfaturile experților veterinari pentru a reda glăsciorul micuței feline

Pisicuța ta nu mai poate mieuna! Sfaturile experților veterinari pentru a reda glăsciorul micuței feline

cupisici.ro

Pisicile sunt creaturi vocale, iar pierderea mieunatului lor poate fi un semn îngrijorător. Laringita, sau inflamația laringelui, este una dintre cauzele principale ale pierderii vocii felinei și poate avea o varietate de cauze subiacente.

În timp ce laringita cauzată de o boală virală se poate rezolva de la sine în câteva zile, în unele cazuri, cauza principală poate fi gravă și poate necesita îngrijiri veterinare. Dacă pisica și-a pierdut glăsciorul, există mai multe modalități de îngrijire prin care o puteți ajuta pe măsură ce își revine.

Ce este laringita la pisici?

Laringita la pisici este o inflamație a laringelui, cunoscută și sub numele de cutie vocală, care poate fi cauzată de o varietate de afecțiuni diferite. Atunci când pisicile își pierd vocea, poate fi o situație îngrijorătoare pentru proprietarii acestora.

Presupunând că sursa afecțiunii nu este gravă, pisica dumneavoastră ar trebui să își recapete în curând vocea în câteva zile. Iată cinci moduri grijulii prin care un proprietar de pisică își poate ajuta animalul de companie să își recupereze mienuatul.

  1. Puneți în funcțiune un umidificator acasă

Rularea unui umidificator la domiciliu ajută la menținerea unui mediu mai confortabil și poate ajuta la procesul de recuperare. Deoarece laringita este o inflamație a laringelui, aceasta poate provoca răgușeală, precum și pierderea vocii.

SURSĂ FOTO: pethelpful.com; Există modalități de îngrijire pentru a ajuta o pisică care și-a pierdut vocea
SURSĂ FOTO: pethelpful.com; Există modalități de îngrijire pentru a ajuta o pisică care și-a pierdut vocea

Un umidificator poate adăuga umiditate în aer, ceea ce va ajuta la calmarea corzilor vocale inflamate ale pisicii dumneavoastră. Există două tipuri principale de umidificatoare: ceață rece și ceață caldă, ambele fiind la fel de eficiente.

  1. Ștergeți secrețiile oculare sau nazale de pe fața pisicii

Curățarea ochiului sau a secreției nazale a pisicii trebuie făcută cu delicatețe, folosind o cârpă umedă. Este recomandat să folosiți o cârpă umedă caldă, nu rece, pentru a îndepărta secreția, deoarece aceasta poate ajuta la calmarea ochilor și a nasului sensibil al pisicii. Zona trebuie curățată de cel puțin două ori pe zi pentru a o menține proaspătă și confortabilă.                

sursa foto: pethelpful.com; O pisică care își pierde vocea ar trebui să fie examinată amănunțit de un medic veterinar.
sursa foto: pethelpful.com; O pisică care își pierde vocea ar trebui să fie examinată amănunțit de un medic veterinar.
  1. Alimentația pisicii

Stimularea sistemului imunitar al pisicii prin dietă și suplimente poate fi o modalitate foarte benefică de a ajuta organismul pisicii să lupte împotriva infecțiilor și să se recupereze mai repede.

Alimentația pisicii  trebuie să fie bogată în antioxidanți, acizi grași, proteine și aminoacizi este esențială pentru a vă menține pisica sănătoasă. Suplimentele de calitate adăugate, cum ar fi probioticele, enzimele digestive și antioxidanții, pot ajuta, de asemenea, la susținerea sistemului lor imunitar.

Cu toate acestea, este pertinent să rețineți că pisicile pot fi sensibile la schimbările bruște în dieta lor. Prin urmare, este prudent să le faceți o tranziție lentă de la o hrană la alta. De asemenea, ar trebui să vă consultați mai întâi cu medicul veterinar pentru sfaturi cu privire la ce suplimente să alegeți.

  1. Oferiți-le ameliorarea durerii

Deoarece pisicile încearcă în mod natural să își ascundă sau să își mascheze simptomele de durere, este util să puteți recunoaște când au dureri și să le oferiți o ușurare corespunzătoare.

  1. Observați-vă îndeaproape pisica

Este esențial să vă observați îndeaproape pisica pentru simptome suplimentare dacă și-a pierdut vocea. În timp ce laringita la pisici este cel mai adesea cauzată de o afecțiune subiacentă, cum ar fi o infecție a căilor respiratorii superioare, calicivirusul sau rinotraheita, alte afecțiuni mai grave ar putea fi cauza pierderii vocalizării.

O parte din a fi un proprietar responsabil de animale de companie constă în a recunoaște aceste schimbări de comportament și în a lua măsurile adecvate. Dacă credeți că pisica dumneavoastră și-a pierdut vocea din cauza unei boli, este înțelept să o duceți la veterinar pentru o examinare completă.

Dacă pisica dvs. și-a pierdut vocea și remediile de acasă nu vă ajută după o zi sau două, este timpul să o duceți la veterinar pentru o examinare completă. Acest lucru este deosebit de relevant dacă pisica dumneavoastră este în suferință sau durere, sau prezintă simptome de laringită, potrivit pethelpful.com.