Sari la conținut
Home » Sfaturi utile privind alimentația pisicii tale! Vârsta, factorul principal pe care trebuie să îl luăm în considerare

Sfaturi utile privind alimentația pisicii tale! Vârsta, factorul principal pe care trebuie să îl luăm în considerare

  • de

Sfaturi utile privind alimentația pisicii tale! Vârsta, factorul principal pe care trebuie să îl luăm în considerare.

Vârsta pisicii trebuie luată în calcul atunci când îi alegem hrana!

Hrana zilnică a unei pisici trebuie să conțină o doza optimă de proteine, vitamine, minerale, carbohidrați și grăsimi. Totul poate fi luat în considerare cu ușurință atunci când cunoaștem exact nevoile felinei în funcție de vârsta sa.

Dacă în cazul câinilor au apărut diferite teorii cu privire la posibilitatea de a diversifica alimentația (unele persoane aleg și diete vegane pentru câinii lor), în ceea ce privește pisicile, ele fiind animale carnivore, proteina trebuie să stea la baza alimentației lor. Dacă îi oferi pisicii tale o alimentație corectă și echilibrată, poți renunța chiar și la folosirea suplimentelor, ce pot fi dăunătoare pentru acestea în cantități mari.

Înaintarea în vârstă a pisicii marchează o serie de schimbări în ceea ce privește modul în care nutrienții sunt absorbiți de organism, fiind foarte important ca noi să știm cum să dozăm corect porția de mâncare.

Sfaturi utile privind alimentația pisicii tale!

  1. Prima perioadă a vieții unei pisici, între 4 și 12 luni

Pisoii au nevoie de hrană bogată în proteine, așa cum este carnea de pui, curcan, miel sau pește. Având un metabolism rapid în această perioadă a vieții, caloriile sunt arse într-un ritm alert. De asemenea, alimentația puilor de pisică trebuie să presupună un nivel crescut de zinc, calciu, magneziu și fosfor, ce ajută la creșterea sănătoasă și la dezvoltarea unor dinți și oase puternice.

Un număr maxim de 4 mese pe zi, odată ce au fost înțărcați, sunt suficiente pentru o bună dezvoltare a sa.

2. Vârsta de peste un an

Odată ce au împlinit vârsta de un an, pisicile sunt deja considerate mature. Pe durata următorilor ani, pisicile sunt active și au nevoie de o dietă bogată în proteine, vitamine, carbohidrați și cât mai puține grăsimi.

Pisicilor adulte este indicat să le oferi două mese pe zi, în cantități moderate.

3. „Bătrânețea”, sau vârsta unei pisici trecute de șapte ani

După ce pisicile au depășit vârsta de 7 ani, metabolismul devine încet și nivelul de activitate scade. Pisicile ajunse la bătrânețe au nevoie de porții reduse de mâncare, cu un număr mic de grăsimi și calorii, dar bogate în proteine de calitate.  Cum pisicile bătrâne sunt predispuse la probleme ale dinților, e recomandat să oferi pisicii tale hrană umedă sau hrană uscată sub forma unor bucăți mici.