Sari la conținut
Home » Atât de adorabile și atât de delicate. Faceți cunoștință cu cele mai mici pisici din lume

Atât de adorabile și atât de delicate. Faceți cunoștință cu cele mai mici pisici din lume

sursă foto:magnanews.ro; cele mai mici pisici din lume

Unele dintre cele mai mici pisici din lume cântăresc puțin peste un kilogram și măsoară între 7 și 15  centimetri lungime. Aceste feline minuscule își obțin dimensiunea redusă din defecte genetice, condiții de mediu și, uneori, caracteristici ale rasei.

Mai multe pisici minuscule au concurat pentru titlurile de cea mai mică și cea mai scundă felină din lume. Cartea Recordurilor Guinness urmărește înscrierile pentru a găsi pisica care „se potrivește” titlului.

Pisici minuscule certificate de Cartea Recordurilor

Domnul Peebles

Actualul deținător al recordului pentru cea mai mică pisică din lume este Mr. Peebles. Un tabby gri, domnul Peebles cântărește un kilogram și are o înălțime de puțin peste 15 centimetri. Dimensiunea sa mică se datorează unui defect genetic care l-a împiedicat să crească normal.

sursă foto: lovetoknowpets.com; cele mai mici pisici din lume
sursă foto: lovetoknowpets.com; cele mai mici pisici din lume

Domnul Peebles este înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness. Domnul Peebles a fost de fapt subiectul unei farse pe internet, care a fost dezvăluită de site-uri precum Snopes.com. O imagine photoshopată a micuțului pisoi alb-negru afișată în videoclipul de mai jos a devenit virală, susținând că acesta este domnul Peebles.

Bitsy este o pisică care locuiește în Florida. Ea are 1,5 kilograme și 6,5 centimetri lungime. Bitsy a concurat pentru titlul de cea mai mică felină din lume și a fost evaluată de cei de la Guinness Book of World Records.

Un himalayan Blue Point din Statele Unite ale Americii a fost măsurat 2,75 centimetri înălțime și doar aproximativ 7,25 centimetri lungime. El cântărea doar puțin peste un kilogram. Numele lui era Tinker Toy. A murit în 1997. Tinker Toy este cea mai mică pisică înregistrată vreodată în Cartea Recordurilor Guinness.

Pisicuța Lilieput, cea mai scundă felină înregistrată în Guiness World Record

Lilieput a fost cea mai scundă pisică înregistrată de Guinness. Această pisică munchkin avea o înălțime de 5,25 centimetri când a crescut complet.

O altă pisică care a încercat să obțină titlul de cea mai scundă pisică din lume de la Guinness este Pixel, care are o înălțime de 15 centimetri. Pixel este o pisică munchkin care locuiește în California. Mama ei este Fizz Girl, care a fost recunoscută ca fiind cea mai scundă pisică în 2011.

Fizz Girl a fost desemnată cea mai scundă pisică în viață de către Guinness în 2011. Această pisică munchkin avea o înălțime de 15 centimetri. Ea și-a dezvoltat un număr uriaș de urmăritori pe YouTube, fiind al cincilea cel mai vizionat videoclip cu animale la nivel mondial în acel an.

Cye a fost recunoscută ca fiind cea mai scundă pisică în viață în 2014 de către Guinness. O altă pisică munchkin, Cye măsura 5,35 centimetri înălțime.

Alte pisici minuscule din istorie

Pete (1973) a fost o pisică din Anglia care avea doar 1,5 kilograme atunci când a crescut complet.

Itse Bitse (2004) măsura sub 10 centimetri în înălțime.

Gizmo, din Marlton, cântărea doar două kilograme la vârsta de doi ani.

Cele mai mici rase de pisici din lume

Există câteva rase de pisici neobișnuit de mici. De obicei, aceste rase mici trebuie să treacă prin teste genetice pentru a determina dacă sunt o rasă adevărată sau sunt rezultatul unei probleme nutriționale sau genetice.

Munchkins

Munchkins au fost acceptate ca rasă doar recent, dar nu de către toate asociațiile de pisici. Ele au un defect genetic care împiedică creșterea corectă a oaselor picioarelor. O pisică Munchkin este o pisică de talie normală cu picioare mai scurte decât media. Aceste pisici sunt adesea folosite pentru a se împerechea cu alte tipuri de pisici pentru a obține o pisică mai mică. Unele nume pentru acești hibrizi sunt: Munchkin:

Napoleon – un Munchkin și un Himalaya; Kinkalow – un Munchkin și un American Curl; Lambkin – un Munchkin și un Selkirk Rex

Singapura

Există îndoieli cu privire la faptul că Singapura este cu adevărat o rasă de pisici. Ele împărtășesc unele caracteristici genetice similare cu cele ale unei birmaneze. Singapura se găsește în Singapore și are cel mai adesea o greutate mai mică de două kilograme. Unii cercetători cred că aceste pisici sunt rezultatul unei alimentații precare a unei pisici vagaboande. Cu toate acestea, Cat Fancier’s Association a investigat și a recunoscut ulterior aceste pisici ca fiind o rasă individuală.

Rase Teacup

La fel ca și crescătorii de câini, crescătorii de pisici caută să creeze versiuni mici ale pisicilor de dimensiuni normale. Adesea, aceste pisici sunt hibrizi; o încrucișare între o pisică Munchkin și o rasă de talie normală. Există și excepții în acest sens. Uneori, un crescător poate să reproducă două pisici de rasă pură de talie mică și să continue să obțină pisici mai mici cu fiecare generație. Acest lucru menține pisicile mici prin intermediul geneticii.

Despre pisicile de talie mică

Există o varietate de motive pentru care o pisică ar putea fi mică, inclusiv: sefecte genetice;lipsa de nutriție; îmbolnăvire în timpul creșterii pisoiului.

Uneori, medicii veterinari pur și simplu nu știu de ce o anumită pisică este mică. Este posibil ca ea să se fi născut într-o iesle de pisoi de dimensiuni normale, din părinți de dimensiuni normale. 

Multe dintre aceste anomalii feline ajung în Cartea Recordurilor Guinness. În continuare sunt prezentate câteva pisici care fie au fost înregistrate ca fiind una dintre cele mai mici, fie au încercat să fie înregistrate ca fiind cea mai mică pisică din lume.

Fie că ești doar curios să afli cum arată cea mai mică pisică din lume sau ești interesat de o rasă de felină mică pe care să o cumperi, diversitatea pisicilor este uimitoare de văzut.

Dacă alegeți o rasă de pisică pentru dimensiunea de micuță, asigurați-vă că puneți o mulțime de întrebări. Este foarte dificil de garantat dimensiunea oricărui animal. Deoarece rasele mini sunt oarecum noi, ar trebui să fiți pregătiți să vă iubiți pisica chiar dacă aceasta ajunge la o dimensiune medie.