Sari la conținut
Home » Cat Power, la propriu! Locul unicat din lume unde pisicile scriu legea și nimeni nu are nimic de obiectat

Cat Power, la propriu! Locul unicat din lume unde pisicile scriu legea și nimeni nu are nimic de obiectat

theatlantic.com

O insulă din arhipelagul nipon este recunoscută pentru numărul mare de pisici. Numărul acestora îl depășește pe cel al rezidenților. Supranumită și Insula Pisicilor, micuța suprafață de pământ adăpostește peste o sută de pisici care conviețuiesc în casele abandonate din satul de pescari. 

Felinele domestice sunt atât de multe încât raportul este de șase pisici la om.  Insula japoneză a devenit extrem de populară pe internet, iar locul a înregistrat o creștere bruscă de turiști, copleșiți să vadă pisicile cu statut de rezidenți permanenți.

Aoshima insula japoneză în care felinele de casă fac ce vor

Aoshima este una dintre cel mai puțin populate insule din Japonia, cu un număr de doar 15 rezidenți permanenți, în timp ce pisicile, 120 la număr, au preluat controlul locului, conform unor studii din 2015.

Insula în cauză nu este o destinație turistică propriu-zisă. Nu veți găsi un hotel pentru a petrece noaptea la fel cum nu veți găsi vreun restaurant pentru a cina. Prin urmare, dacă aveți în plan să vizitați și insula pisicilor asigurați-vă că aveți tot ce vă trebuie.

Media niponă a notat faptul că pisicuțele din Paradisul felinelor de casă s-ar confrunta cu o criză de obezitate din cauza gustărilor primite de numeroșii iubitori de animale care perindează insula. Însă, situația este sub control grație stilului de viață activ pe care și l-au format pisicuțele.

Numărul pisicilor depășete de șase ori pe cel al rezidenților

Doar 15 oameni sunt rezidenți permanenți pe insula Aoshima, în timp ce numărul pisicilor a depășit 120. Dacă intenționați să vă plimbați în jurul insulei nu veți fi niciodată prea departe de un grup de pisicuțe. 

Cu un număr atât de mare de mustăcioase, locul este cel puțin surprinzător pentru noi oamenii, iar pentru pisici este un tablou neobișnuit având în vedere stilul de viață pe care trebui să-l ducă.

Nu doar mofturoasele asigură partea frumoasei a Insulei Aoshima. Privind spre ocean, vă intersectați privirea cu o priveliște uimitoare ce constă într-un peisaj uluitor în care predomină apele cristaline. Impulsive de fel, pisicile se mai ceartă din când dar în general sunt destul de amabile cu turiștii.

Turiștii vin cu umbreluțele de soare și se cufundă într-un somn lin înconjurați de miorlăitul pufoaselor și de atmosfera liniștitoare a naturii, a ciripitului păsărilor și a valurilor oceanului. Ce să mai locul ideal pentru a trage un pui de somn, informează hotweek.ro.

Etichete: