Sari la conținut
Home » Care sunt cele mai mari rase de pisici din lume? Topul felinelor domestice

Care sunt cele mai mari rase de pisici din lume? Topul felinelor domestice

Care sunt cele mai mari rase de pisici din lume? Topul felinelor domestice.

Un nou top al celor mai mari feline domestice din lume!

Studiile specialiștilor arată importanța unui animal de companie într-o casă, mai ales în perioada pandemiei de COVID-19. Sunt cunoscute efectele benefice pe care le pot avea asupra stresului, iar un animal de companie îți poate deveni un adevărat prieten, atât timp cât îi oferi la rândul tău afecțiune și grijă.

În ceea ce privește pisicile, gândul ne duce mereu către un animal de companie de talie mică, simpatic și mereu pregătit să primească afecțiune. Însă, există și rase de pisici ce pot avea peste 50 de cm înălțime și 15 kilograme. Haideți să vedem despre ce este vorba.

Cele mai mari rase de pisici din lume

1. Maine Coon – 10-14 kg.

Cea mai mare dintre toate rasele de pisici, Maine Coon are un corp musculos și puternic, cu picioare solide. Pisicile Maine Coon sunt foarte drăgăstoase și sociabile și se poartă foarte frumos în preajma altor animale și a copiilor. Sunt pisici vorbărețe iar glasul lor vă va acompania toată ziua. Dacă aveți o pisică Maine Coon și nu aveți și alte animale, aceasta va avea nevoie de foarte multă atenție și de compania dumneavoastră.

 2. Savannah – 4-9 kg.

Pisica din rasa Savannah este una dintre cele mai mari pisici domestice. Este adesea descrisă ca fiind o pisică cu corp și picioare lungi. Savannah este o pisică înaltă, lungă și subțire, cu un corp musculos. Picioarele din spate sunt mai lungi decât cele din față, iar lăbuțele au formă ovală. Este o rasă hibrid, obținută prin încrucișarea unei pisici domestice cu un serval african, pisică sălbatică de mici dimensiuni.

Pisica din rasa Savannah este o pisică plăcută, însă cu o personalitate foarte puternică, astfel că nu este recomandată începătorilor. Este foarte inteligentă și descurcăreață, curioasă și activă, calități care necesită multă răbdare din partea persoanelor care au în casă o astfel de pisică.

3. Ragdoll – 4.5-9 kg.

Rasa de pisici Ragdoll este mare, puternică și impozantă, cu marcaje distinctive.  este probabil cea mai relaxată dintre toate rasele de pisici domestice. Acestea sunt de obicei mulțumite, nepretențioase și tolerează majoritatea situațiilor. Au un temperament extrem de blând și relaxat și sunt animale de companie loiale și devotate.

4. Siberiana de Pădure – 5-9 kg.

Siberiana de pădure este o rasă relativ mare, cu o constituție musculoasă și trunchiul în formă de butoi. Este un animal afectuos, care iubește compania. Se spune că este o rasă loială, sociabilă și încrezătoare. Siberienele de pădure sunt pisici foarte inteligente și par să fie în stare să „rezolve probleme” pentru a obține ce-și doresc; se spune de asemenea că le place să se joace în apă, în boluri cu apă sau în chiuvete de bucătărie care picură.

5. Norvegiana de Pădure – 5-7 kg.

Pisica Norvergiană de Pădure este mai mare decât pisica obișnuită. Este o rasă elegantă, cu părul semi-lung (care este ceva mai scurt vara). Corpul este lung, musculos și puternic, cu o structură osoasă solidă. Pisicile Norvegiene de Pădure iubesc oamenii și adoră compania acestora. Uneori pot solicita foarte multă atenție. Alteori pot părea foarte independente. Sunt obișnuite cu viața în aer liber și sunt bine adaptate pentru a hoinări și a vâna afară și se spune că sunt excelente cățărătoare.

6. Ragamuffin – 6-9 kg.

Provenienţa pisicii din rasa RagaMuffin este necunoscută, însă se prespune că s-ar fi vrut diversificarea culorii pisici din rasa Ragdoll şi ce a rezultat a fost o pisicăde talie mare, cu blana pufoasă. Este uşor de dresat, face o mulţime de giumbuşlucuri şi adoră să fie în centrul atenţiei şi să fie iubită de stăpân, cerşându-i mângâieri. Nu este foarte activă cu jucăriile, muşcă foarte rar şi nu îi place să zgârie.