Sari la conținut
Home » S-a găsit soluția pentru a combate pandemia. Stresul și depresia dispar instant

S-a găsit soluția pentru a combate pandemia. Stresul și depresia dispar instant

S-a găsit soluția pentru a combate pandemia. Stresul și depresia dispar instant

Specialiștii au ajuns la concluzia că terapia cu animale poate avea efecte benefice atât asupra stării psihice, cât și fizice. Prin simpla acțiune de mângâiere a unui animal, este declanșat un răspuns automat de relaxare. Așadar, mângâierea animalelor încurajează producerea serotoninei, prolactinei și oxitocinei, hormoni care ajută la relaxare.

Până acum,  terapia care implica animale, de regulă erau caii și câinii. Aceste animale erau folosite pentru a trata stresul, depresia sau anxietatea, printre altele.

Specialiștii din Spania au venit cu ceva nou. Realizează terapii anti-stres gratuite cu măgari pentru lucrătorii din domeniul sănătății, epuizați și stresați de lupta lor împotriva pandemiei Covid-19, potrivit evz.ro.

Cu un mânz de zece zile în brațe, Monica Morales este una din asistentele care se relaxează în cadrul acestei terapii oferită de asociația „El Burrito Feliz”, sau „Măgarul fericit”.

„Ceea ce am trăit (în timpul primului val al epidemiei) a fost apăsător și stresant iar acum se repetă și acum”, spune Monica, care a lucrat timp de două luni într-un spital din Madrid în primăvară, la vârful pandemiei care lovește acum și în Huelva (sud).

„Sunt din ce în ce mai mulți pacienți și este din ce în ce mai multă tensiune, atât între colegi, cât și în oraș. A fi cu ei mă ajută foarte mult”, explică ea, arătând către măgari.

Proiectul „Donkey Doctor” a fost lansat la sfârșitul lui iulie. Experții implicați își propun să-i ajute pe îngrijitorii traumatizați de lupta împotriva Covid-19 care a ucis peste 33.000 de oameni în Spania și a infectat aproape un milion de persoane.