Sari la conținut
Home » Pantere mutante în Europa. Ce spun specialiștii?

Pantere mutante în Europa. Ce spun specialiștii?

Pantera neagra care sta

Pantere mutante în Europa. Informația privind prezența panterelor mutante sau a altor feline mari în Marea Britanie pare a fi un subiect interesant. Însă poate ridica și scepticism, dat fiind că nu există dovezi concrete și oficiale care să susțină această afirmare.

Până în septembrie 2021, nu existau rapoarte oficiale sau informații din surse credibile care să confirme prezența lor în libertate în Marea Britanie. Cu toate acestea, au existat de-a lungul timpului rapoarte izolate și fotografii neclare care au generat speculații.

Pantere mutante în Europa

Este important să menționăm că astfel de afirmații necesită investigații serioase și verificări riguroase pentru a stabili cu certitudine prezența sau absența unor feline mari într-o anumită zonă. Cercetătorii și experții în fauna sălbatică ar trebui să fie implicați pentru a evalua orice. Pentru asemenea revendicări să furnizeze date precise și verificabile.

Ideea de feline mari în libertate într-o țară europeană precum Marea Britanie este neobișnuită și necesită investigații temeinice. Este important ca orice informație în acest sens să fie tratată cu prudență. Să fie confirmată prin surse credibile și expertiză științifică.

„Cred că avem o populație mică, dar viabilă, de pisici cafenii care seamănă cu panterele și apoi și pumele. Cred că există vreo 300 și ceva de pantere, vreo 300 și ceva de pume și, de asemenea, linx, deci peste 600 în total”, a declarat Rick Minter.

Rick, care și-a desfășurat activitatea în cadrul unei agenții guvernamentale specializate în politica rurală, susține că unele pisici să fi suferit mutații. ,,Cred că o mică proporție din pisicile negre raportate nu ar putea fi, de fapt, leoparzi negri. Acei aproximativ 5% care nu se potrivesc cu descrierile furnizate de martori.”.

Descoperiri ADN noi ale panterelor

„Se pare că s-a produs o hibridizare între o pisică exotică și una sălbatică, iar rezultatul a fost această mutație, făcând ca aceste feline să devină suficient de mari pentru a vâna și ucide o căprioară.”

Analiza ADN-ului firului de păr din Gloucestershire sugerează prezența unei feline mari în zonă, descoperire semnificativă.

Cercetarea științifică riguroasă și expertiza în domeniul faunei sălbatice sunt esențiale pentru a confirma astfel de descoperiri.

Rick Minter și alți cercetători lucrează pentru a aduce lumină în această problemă. Ș pentru a oferi informații verificabile cu privire la prezența posibilă a felinei mari în Marea Britanie. Cu toate acestea, subiectul rămâne controversat și necesită investigații continue și analize riguroase pentru a ajunge la concluzii definitive, conform digi-animalworld.tv.