Sari la conținut
Home » Adăposturile de animale din Marea Britanie tot mai îngrijorate

Adăposturile de animale din Marea Britanie tot mai îngrijorate

Adăposturile de animale din Marea Britanie tot mai îngrijorate. Acestea au ajuns să fie suprapopulate și se tem că nu vor mai putea să ofere condiții optime pentru animalele de companie. Din păcate, în ultima perioadă tot mai multe animale de companie ajung în grija acestora.

Se pare că criza economică tot mai gravă împinge tot mai mulți britanici să se despartă de animalele lor de companie. Spre exemplu, organizația caritabilă Battersea a anunțat că îngrijește în prezent 206 câini și 164 de pisici.

Situație asemănătoare și în alte centre din Marea Britanie

Adăposturile de animale din Marea Britanie tot mai îngrijorate. Unele adăposturi de animale de companie înregistrează un număr record de animale în condițiile în care presiunea asupra nivelului de trai îi forțează pe mulți proprietari să decidă dacă mai pot suporta facturile veterinare.

„Suntem îngrijorați că acesta va fi un motiv din ce în ce mai mare pentru care oamenii își aduc câinii la Battersea”, a declarat, pentru Reuters, Steve Craddock, șeful centrului din sud-vestul Londrei.

De asemenea, organizațiile pentru protecția animalelor spun că sunt îngrijorate de faptul că reducerea nivelului de trai va avea un impact asupra donațiilor.

Creștere a cererii de animale de companie în timpul pandemiei

Animalele de companie exotice, cum ar fi șerpii și șopârlele, se dovedesc, de asemenea, prea costisitoare din cauza necesității de încălzire și iluminare specializate.

Trei șerpi, inclusiv un boa constrictor de 2,4 metri, înfășurați în fețe de pernă, au fost aruncați în fața unui magazin de reptile, a anunțat, la solicitarea Reuters, Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (RSPCA).

Această tendință, care urmează unei creșteri a cererii de animale de companie în timpul pandemiei, vine în contextul în care gospodăriile se pregătesc ca facturile la energie să se tripleze în ianuarie față de anul trecut, lovind în plin veniturile oamenilor, scrie Descopera.ro.