Sari la conținut
Home » Tragedie în lumea politică. Cel mai faimos motan din Marea Britanie este bolnav

Tragedie în lumea politică. Cel mai faimos motan din Marea Britanie este bolnav

Cum ai grijă de o pisică cu FIV?

Cel mai faimos motan din Marea Britanie este bolnav. Larry, faimosul motan al Marii Britanii, se confruntă în prezent cu o boală gravă. Iar medicii veterinari au confirmat că șansele sale de recuperare sunt minime. Cu 16 ani la activ, Larry, un adevărat icon britanic, trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere al sănătății.

Tradiția pisicilor ca locatari permanenți la reședința prim-ministrului britanic datează încă din secolul al XV-lea. Având un statut oficial distinct, inclusiv un salariu anual de 100 de lire sterline.

Cel mai faimos motan din Marea Britanie este bolnav

Acum, autoritățile se află în situația delicată de a lua o decizie cu privire la modalitatea de a anunța poporul britanic despre apropiata trecere în neființă a lui Larry.

Una dintre opțiunile considerate este utilizarea platformelor de socializare pentru a comunica această veste tristă.

Pisicile sunt cunoscute pentru abilitățile lor naturale de vânătoare a rozătoarelor, cum ar fi șoarecii și șobolanii. Ele sunt aduse la Downing Street pentru a ajuta la menținerea populației de rozătoare în control. Evitând eventualele daune materiale și igienice pe care acestea le-ar putea provoca.

La începuturile sale, Larry a fost adăpostit la faimoasa așezare pentru animale ,,London’s Battersea Cats and Dogs Home” și a fost apoi adus pe Downing Street în 2011, cu o misiune clară. Să contribuie la eradicarea populației de rozătoare din zonă.

Motanul Larry
Motanul Larry

Larry este un succesor demn al altor pisici celebre

Larry este un succesor demn al altor pisici celebre care au locuit la Downing Street 10 și a primit titlul onorific de „Chief Mouser” (Prinzător-șef de șoareci) în cadrul Cabinetului guvernamental britanic.

El a avut onoarea de a fi primul motan care a deținut această prestigioasă funcție după Humphrey, care a fost adoptat în 1989 și a deservit în timpul mandatului lui Margaret Thatcher. Humphrey și-a încheiat serviciul în 1997. Lăsând astfel loc lui Larry să continue tradiția și să păzească reședința prim-ministrului britanic de șoareci și alte rozătoare nedorite.

Poporul britanic privește cu afecțiune și recunoștință la aceste pisici remarcabile, care au devenit adevărate simboluri ale istoriei politice și culturale a Marii Britanii, conform gismeteo.ro.