Sari la conținut
Home » Ce înseamnă pozițiile de somn ale pisicii tale?

Ce înseamnă pozițiile de somn ale pisicii tale?

Pisicile pot face astm? Pisicuța se uită mirată.

Ce înseamnă pozițile. Pisicile au o situație destul de bună.

După ce se trezesc și sunt hrănite, după ce se întinde puțin sau după ce patrulează prin grădină, probabil că le veți găsi adormite la mijlocul dimineții. Acestea reușesc să se adapteze la mai multe sieste în programul lor încărcat.

Pisicile adulte sănătoase petrec în medie 16 ore pe zi dormind. Pisicile în vârstă și cele cu probleme de sănătate pot avea nevoie de și mai multă odihnă.

Dar ce spune poziția de somn a pisicii tale despre cum se simte?

De la dormitul pe o parte, până la întinderea pe spate cu stomacul în sus, putem afla multe despre prietenii noștri felini prin intermediul rutinelor lor de somn.

Ce înseamnă pozițile: Pisica cu burta în sus

Ce înseamnă pozițile: Pisică care doarme
Ce înseamnă pozițile: Pisică care doarme cu burta în sus

Această poziție este cea în care pisica doarme pe spate, cu burta pufoasă expusă și își întinde labele. Atunci când pisicile își expun zonele stomacale, ele lasă lumea să știe că se simt în siguranță și fericite.

Stomacul unei pisici este considerat cea mai vulnerabilă parte a corpului său. Burta în sus este cea mai vulnerabilă poziție de dormit. Așadar, dacă pisica dvs. își expune burtica mică, este un semn că are încredere în dvs.

Pisicuța ghemuită

Atunci când pisicile se ghemuiesc în semilună, își înfășoară coada în jurul corpului și își încolăcesc capul spre piept înseamnă că se protejează de un potențial pericol.

Aceasta este o poziție instinctivă care le permite pisicilor să își conserve căldura. Aceasta le permite să se protejeze în același timp părțile vulnerabile ale corpului. Din acest motiv, este una dintre cele mai comune poziții de somn.

Dacă pisica ta doarme în această poziție, aproape sigur vrea să fie lăsată să doarmă în pace.

Ce înseamnă pozițile: Într-o cutie

Cutiile de pantofi, chiuvetele din baie și chiar și cutiile de carton goale sunt doar câteva dintre locurile ciudate și minunate în care pisica ta ar putea alege să tragă un pui de somn, potrivit metro.

Pisicilor le place să se înghesuie în spații strâmte, unde se simt mai sigure și mai în siguranță, spre deosebire de a fi expuse la potențialele pericole ale unui spațiu larg deschis. Pericolul perceput în casa dumneavoastră ar putea fi ceva la fel de banal ca mașina de spălat sau aspiratorul din colțul camerei, așa că nu vă alarmați prea tare de acest comportament.

Etichete: