Sari la conținut
Home » Cum îți poți împiedica pisica să vâneze animale sălbatice? Protejarea eficientă a mediului înconjurător

Cum îți poți împiedica pisica să vâneze animale sălbatice? Protejarea eficientă a mediului înconjurător

  • de

Cum îți poți împiedica pisica să vâneze animale sălbatice? Protejarea eficientă a mediului înconjurător.

Rezultate îngrijorătoare cu privire la numărul de păsări ucise anual de către pisici!

Cu toții iubim pisicile, însă nimeni nu s-ar fi gândit la impactul acestora asupra mediului, în special în cazul păsărilor. Se pare că, milioane de păsări sunt ucise de pisicile care vânează în aer liber.

Potrivit informațiilor Der Standard, pisica reprezintă un adevărat pericol pentru mediu, după ce între 25 și 100 de milioane de păsări anual sunt ucise în Germania.

Doar în Australia, pisicile omoară peste 1,5 miliarde de animale native în fiecare an, iar asta nu îi împiedică pe stăpânii de pisici să-și lase felinele libere pe afară.

Soluția prin care pisicile ar urma să vâneze mai puțin! Joacă mai multă și oferirea unei diete mai bogate în carne!

Dacă proprietarii de pisici nu au de gând să le limiteze ieșirea în natură, atunci specialiștii din Marea Britanie vin cu o soluție simplă și eficientă, menită să limiteze dorința pisicilor de a vâna. Se pare că soluția nu este una complicată, ba din contră, chiar distractivă și ușor de realizat.

Tot ce trebuie să facem este să ne jucăm cu felinele și să le oferim o dietă mai bogată în carne! Este important de menționat faptul că asta nu va împiedica în totalitatea dorința pisicii tale de a vâna. Însă, oamenii de știință au descoperit că în urma sesiunilor de joacă zilnice de până la 10 minute, pisicile au adus acasă cu 25% mai puține animale vânate.

„Reducerile pot fi făcute prin contribuții pozitive și non-invazive la nutriția și comportamentul pisicilor care mai degrabă le pot diminua tendința de a vâna, ci nu împiedeca. Aceste măsuri vor fi cel mai probabil adoptate de stăpânii de pisici care sunt îngrijorați cu privire la implicațiile asupra bunăstării pe care le pot avea alte tipuri de intervenție”, a spus Martina Cecchetti, om de știință la Universitatea Exeter.

De asemenea, pisicile care au primit hrană bogată în proteine de origine animală au adus acasă cu 36% mai puține animale vânate.

„Unele tipuri de hrană pentru pisici conțin proteine de origine vegetală precum soia, astfel că este posibil ca acele diete să producă o anumită deficiență a unor micronutrienți, ceea ce le-ar putea face pe unele pisici mai predispuse la nevoia de a vâna”, a adăugat Cecchetti, potrivit Science Alert.