Sari la conținut
Home » Modalități de a face mai ușoare călătoriile cu pisicile în mașină. Mustăcioasa te va aprecia și mai mult

Modalități de a face mai ușoare călătoriile cu pisicile în mașină. Mustăcioasa te va aprecia și mai mult

Călătoriile cu o pisică pot fi dificile. Din fericire, de cele mai multe ori, drumețiile cu mașină sunt doar până la cabinetul veterinar și înapoi acasă. Dar dacă ajungeți să vă mutați și trebuie să călătoriți în cealaltă parte a țării cu pisica dumneavoastră, veți dori să vă pregătiți din timp pentru a face călătoria cât mai ușoară posibil.

Există o șansă bună ca, chiar dacă faci totul cum trebuie, călătoria să fie totuși oarecum neplăcută, deoarece pisicile nu sunt chiar fani ai transportului în mașină.

Pisicile pot deveni foarte vocale în timp ce conduceți. Cel mai bine este să nu țipați la ele sau să le spuneți să nu mai miaune pentru că, sincer, asta nu le va liniști. Probabil că protestează pentru că știu că le duceți undeva unde nu vor de fapt să meargă.

Pisicile domestice sunt creaturi ale obișnuinței

Pisicile domestice sunt creaturi ale obișnuinței, așa că s-ar putea să trebuiască să le dați puțină răbdare atunci când faceți ceva care le întrerupe rutina. Ele sunt independente, așa că nu le place să fie forțate să facă lucruri pe care nu vor să le facă. Acest lucru poate face ca ducerea lor la controale de sănătate să fie o adevărată provocare.

Important: Ori de câte ori vă urcați pisica în mașină, aceasta trebuie să fie într-o cutie de transport. Nu vă plimbați cu o felină care are acces liber la vehiculul dumneavoastră. Ar putea să se rătăcească până la pedalele de frână și de accelerație și să provoace un accident grav. Ar putea să se ascundă într-un loc foarte incomod, ceea ce face dificilă scoaterea lor din mașină în timp util. De asemenea, ar putea  să vomite peste tot.

Pentru un milion de motive diferite de siguranță, puneți-vă pisica într-o cutie de transport. Oricum, va trebui să fie într-o nacelă pentru vizitele la medicul veterinar.

1. Așteptați-vă că vor avea accidente la oliță

Chiar dacă îi oferiți pisicii suficient timp pentru a merge la baie înainte de a pleca și îi scoateți bolul de apă cu câteva ore înainte de călătorie, există totuși o șansă ca ea să facă pipi în mașină. Există modalități prin care puteți evita ca pisica să facă pipi pe toată mașina. Nu vă așteptați ca transportatorul să fie singura formă de protecție.

Vă sugerez să puneți un prosop în transportor înainte de a pune pisica înăuntru. În acest fel, transportatorul este puțin mai căptușit și mai asemănător unui pat. Este posibil să doriți să aduceți cu dumneavoastră un prosop suplimentar, pentru orice eventualitate.

A doua linie de apărare este să puneți huse de protecție pe scaunul mașinii, unde se va sprijini transportatorul. Nu trebuie să cumpărați nimic sofisticat. De obicei, câțiva saci mari de gunoi fac toată treaba. De asemenea, vă puteți baza pe tampoane pentru pipi de cățeluș.

Important: Este greu de îndepărtat mirosul de urină de pisică din mașini. Odată ce ajunge pe scaune, va fi o corvoadă de curățat. Cel mai bine este să încercați să evitați acest scenariu pe cât posibil.

2. Oferiți-le un iPad cu videoclipuri cu păsări

Unele pisici se descurcă mai bine în mașină atunci când pot fi preocupate de ceva ce le place. Pisicile sunt entuziasmate de videoclipurile YouTube cu păsări.  Oferindu-i pisicii ceva de divertisment ar putea să o ajute să se liniștească în timp ce o conduceți spre locul unde trebuie să o duceți.

Vă sugerez să redați aceste videoclipuri pe televizor și să vă obișnuiți pisicile cu ele, mai degrabă decât să redați doar videoclipuri cu păsări atunci când sunt în transportor. Pisicilor le plac adesea documentarele despre natură și videoclipurile cu animale pe care nu le-au văzut niciodată.

3. Cereți medicului veterinar medicamente împotriva anxietății

Unele pisici se tem incredibil de mult să meargă la cabinetul veterinar. S-ar putea să vă ușurați viața dacă le faceți rost de medicamente pentru anxietate pentru a le ajuta să facă față drumului până la cabinet și tuturor lucrurilor neplăcute prin care vor trece odată ce ați ajuns.

Unele au nevoie de un pic de ajutor în acest departament, deoarece atunci când devin temătoare, ele își dau drumul, iar medicul veterinar ar putea cataloga pisica drept agresivă. Medicamentele pentru anxietate pot ajuta, de asemenea, pisica să facă față unei călătorii foarte lungi, cum ar fi mutarea în cealaltă parte a țării.

Vreau să vă avertizez că unele pisici urăsc aceste medicamente și s-ar putea să vă păcălească și să vă facă să credeți că le-ați pus să le înghită. De asemenea, este posibil ca medicamentele să dureze doar o perioadă limitată de timp înainte ca pisica să se supere.

Nu vă împingeți pisica dincolo de limitele ei. Dacă trebuie să vă opriți pentru o noapte undeva, faceți-o. Dacă se pare că are nevoie să folosească litiera, coordonați lăsarea ei să facă acest lucru.

De asemenea, s-ar putea să se descurce bine dacă o scoateți din mașină pentru o plimbare la fiecare câteva ore. Trebuie să fie în lesă dacă o scoateți la plimbare, dar dacă pisica dvs. nu este dresată în lesă, acesta este un moment teribil pentru a încerca să învețe.

4. Pune muzică liniștitoare

Nu ridicați vocea și nu vă enervați cu pisica dacă devine vocală în timpul călătoriilor cu mașina. În schimb, vorbește cu ea într-un mod liniștitor și continuă să-i spui că totul va fi bine; înțelegi că este nefericită, dar lucrurile se vor îmbunătăți.

Vă încurajez să puneți muzică blândă care vă relaxează atât pe dumneavoastră, cât și pe pisica dumneavoastră. De asemenea, asigurați-vă că volumul radioului din mașină nu este prea mare. Pisicile au un auz mai precis.

5. Luați-vă pisica în excursii de antrenament

Jumătate din motivele pentru care pisicii tale nu-i plac plimbările cu mașina este că nu este obișnuită cu ele. Cei mai mulți oameni nu își iau mustăcioasele în călătorii frecvente, deoarece nu există cu adevărat o nevoie de a le transporta în locuri aleatorii și cu siguranță nu vrei să îți lași pisica singură într-o mașină în care este supusă la temperaturi neprielnice.

Acest lucru înseamnă că poate fi greu să găsești o călătorie cu scop pentru pisica ta. Dacă aveți o felină care urăște cu adevărat plimbările cu mașina, poate că va trebui să o expuneți la mai multe călătorii, astfel încât să nu fie atât de temătoare.

Puteți pur și simplu să le puneți în transportorul lor, să aveți lucrurile pregătite din timp și să faceți o plimbare de zece minute prin cartierul dumneavoastră. Dacă pisica ta știe că nu fiecare călătorie se va rezuma la a fi înțepată de străini, se va bucura de  plimbările cu mașina.

Recompensează-le pentru comportamentul bun dacă reușesc să parcurgă cu succes o călătorie fără să facă o criză de nervi.

6. Oferiți-le recompense și jucării

Puteți stimula fericirea unei pisici cu recompense. Unele pisici sunt motivate de tratații, în timp ce altele sunt motivate de jucării. Ascundeți dulciuri în cărucior, dați-le câteva înainte de a intra în cărucior și dați-le mai multe după ce au ieșit. Vor începe să asocieze transportatorul lor cu gânduri și sentimente fericite. Informații oferite de site-ul dedicat pethelpful.com.