Sari la conținut
Home » Miracolele continuă în Turcia. La 18 zile de la cutremur salvatorii încă mai găsesc necuvântătoare în viață

Miracolele continuă în Turcia. La 18 zile de la cutremur salvatorii încă mai găsesc necuvântătoare în viață

reddit.com

S-au scurs 18 zile de la cutremurul devastator din Turcia. Chiar și în aceste condiții avem parte de miracole. Este cazul și unei pisicuțe care a fost găsită în viață într-un bloc avariat. Imobilul a fost inclus pe lista clădirilor care trebuie puse la pământ.  Însă autoritățile au revenit asupra deciziei , după ce înăuntru au fost văzute mai multe pisici.

Etajele clădiri au fost cercetate cu ajutorul unei drone, după care s-a intervenit cu elicopterul, dar din păcate operațiunea de salvare a fost un eșec. Potrivit digi24.ro, în clădirea afectată se află mai multe pisici

sursă foto: digi24.ro; o pisică a fost salvată după 17 zile
sursă foto: digi24.ro; o pisică a fost salvată după 17 zile

Echipele de salvare depun toate eforturile pentru a salva animalele de companie

Locuitorii din acest cartier din Diyarbakir privesc cu îngrijorare cum o clădire este demolată. În interiorul clădirii grav avariate încă mai sunt prinse animale de companie. Armata turcă a fost trimisă pentru a asigura distrugerea. Demolarea a fost suspendată temporar, după ce o pisică a fost văzută trăind în locuința din dărâmături în care 11 persoane și-au pierdut viața în cutremurul din 6 februarie.

Dar, după ce autoritățile au considerat că riscul de prăbușire a clădirii este prea mare, demolarea a fost în cele din urmă reluată. Locuitorii s-au adunat apoi în fața casei pentru a-și exprima durerea.

Mai mulți câini și pisici au fost depistați într-o clădire grav afectată de cutremur

„În ce fel de țară musulmană trăim? Acestea sunt vieți, nu poți să le distrugi așa!”, a protestat Ramazan Tugay, un locuitor al clădirii. Potrivit acestuia, șaisprezece câini și pisici păsări sunt prinse de vii în etajele avariate.

„Ei spun că clădirea se va prăbuși dacă macaraua o va lovi”, a declarat rezidentul Nilay Yilmaz. „Începând cu ora opt dimineața, au început să taie clădirea, dar aceasta este încă în picioare. Cei care au ordonat distrugerea ei vor ucide aceste animale”.

Autoritățile turcești au interzis oamenilor să încerce să intre, chiar și pentru scurt timp, în clădirile afectate de cutremur. Operațiunile de salvare continuă în Turcia. În timpul căutărilor lor, salvatorii găsesc uneori animale sub dărâmături. 

Cutremurul care a lovit sudul Turciei și Siria a făcut peste 80.000 de victime, potrivit unui bilanț provizoriu prezentat vineri. Printre supraviețuitori se numără și animale, precum câini, pisici și păsări, care au fost salvate după ce au stat sub dărâmături mai multe zile, potrivit leparisien.fr