Sari la conținut
Home » Peste 200 de câini și pisici salvați din Afganistan! Decizia unui fost militar din teatrul de operațiuni

Peste 200 de câini și pisici salvați din Afganistan! Decizia unui fost militar din teatrul de operațiuni

  • de

Peste 200 de câini și pisici salvați din Afganistan! Decizia unui fost militar din teatrul de operațiuni.

Adăpostul pentru câini și pisici din Afganistan a fost mutat în Marea Britanie!

Pe nume Paul „Pen” Farthing, un soldat din Marina Regală a început o operațiune impresionantă de salvare a peste 200 de animale de companie din Afganistan. Denumită Operațiunea Arca, soldat britanic este cel care a fondat o organizație caritabilă pentru protecția animalelor în Kabul, sub numele Nowzad.

Bărbatul a reușit să salveze sute de câini, pisici și măgari, însă după ce controlul țării a fost preluat de talibani, el nu a vrut să își lase în urmă „prietenii” cu patru picioare.

„Operațiunea Arca” nu a fost susținută pe deplin de opinia publică din Marea Britanie, existând numeroși critici, printre care oficiali de rang înalt. De exemplu, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, s-a plâns că operațiunea a luat prea mult din timpul comandaților săi care ”s-au ocupat de această problemă atunci când ar fi trebuit să se concentreze pe gestionarea crizei umanitare”.

Astfel că, odată cu soldatul britanic, au părăsit Afganistanul și aproximativ 200 de câini și pisici. Câteva ore mai târziu, aeronava a ajuns pe Aeroportul Heathrow din Londra.

„Am sosit la Heathrow cu succes. Emoții amestecate și un adevărat sentiment profund de tristețe pentru afgani. Centrul Heathrow Ops, Forțele de frontieră, HARC și Air Pets au fost toate uimitoare. Am asistat la compasiunea pe care Heathrow o arată refugiaților afgani.”, a scris Farthing pe Twitter.

Fostul soldat britanic, dar și animalele lui, se aflau pe aeroport și în momentul în care a avut loc atacul terorist soldat cu cel puțin 170 de victime.

Sâmbătă seară, un ultim zbor militar britanic de evacuare a părăsit Afganistanul. De la începutul operațiunilor, Marea Britanie a transportat în afara țării controlate de talibani peste 15.000 de persoane, potrivit Reuters. și preluat de digi24.ro.

Câini și pisici
Câini și pisici