Sari la conținut
Home » Cruzime la scară largă! Peste 170 de pisici îngrijite necorespunzător au fost preluate de la proprietarii inconștienți

Cruzime la scară largă! Peste 170 de pisici îngrijite necorespunzător au fost preluate de la proprietarii inconștienți

observator.ro

Societatea pentru protecția animalelor din Statele Unite (Humane Society of the United States – HSUS) ajută orașul Crystal Springs să salveze aproximativ 170 de pisici dintr-o presupusă situație de neglijență la scară largă. Liga de salvare a animalelor din Mississippi a acordat, de asemenea, asistență la fața locului.

Forțele de ordine au pus în aplicare un mandat de percheziție și confiscare pe trei proprietăți rezidențiale deținute de o persoană în jurul orei 9 dimineața pe 31 ianuarie.

Condițiile mizere în care trăiau animalele

Pisicile au fost găsite în condiții mizere, infestate de muște și purici în toate locuințele. Multe pisici trăiau în cuști de sârmă stivuite, înghesuite și ruginite, în timp ce altele erau libere, ascunse în spatele mobilei și a molozului. Cutiile de gunoi erau pline de fecale, iar multe dintre pisici nu aveau acces la apă, având boluri goale și uscate în lăzi.

Echipele de intervenție au observat că mirosul de amoniac era atât de puternic într-una dintre locuințe încât era greu să respiri adânc fără să tușești, iar vaporii le făceau ochii să ardă.

Pisicile puteau fi auzite adulmecând și gâfâind – un medic veterinar autorizat a identificat infecții ale căilor respiratorii superioare, afecțiuni ale pielii și probleme oculare în rândul populației. În mod îngrozitor, zece pisici decedate au fost găsite într-un congelator. În timp ce unele pisici erau dornice să fie mângâiate de către intervenienți, majoritatea pisicilor păreau alerte și prudente în timp ce intervenienții efectuau operațiunea de salvare.

Unde au ajuns pisicile

„Mi se frânge inima când îmi imaginez aceste pisici trăind zi de zi în cuști mici și murdare, fără nici măcar îngrijirea de bază de care au nevoie”, a declarat Laura Koivula, director pentru infracțiuni împotriva animalelor pentru HSUS. „Mă simt plină de speranță știind că ceea ce facem astăzi aici înseamnă că aceste pisici vor avea șansa de a experimenta o viață de joacă, afecțiune și de a se odihni într-un loc însorit pe un pat confortabil.”

„Orașul Crystal Springs este foarte recunoscător că Humane Society of the United States a venit aici pentru a ne ajuta să salvăm pisicile dintr-o situație teribilă. Suntem atât de impresionați de angajamentul, organizarea, planificarea și pregătirea HSUS”, a declarat primarul Sally Garland. „Ceea ce facem nu ajută doar animalele, ci și persoana care se străduia să le satisfacă nevoile.”

HSUS a transportat animalele într-o locație sigură și confidențială, unde vor primi îngrijiri veterinare și îngrijire de specialitate în timp ce procesul judiciar stabilește custodia. Voluntarii RedRover asistă HSUS în îngrijirea pisicilor. potrivit worldanimalnews.com.