Sari la conținut
Home » Lucruri pe care trebuie să le știi înainte să-ți lași pisica afară. Pericole și amenințări pe care la poate întâmpina

Lucruri pe care trebuie să le știi înainte să-ți lași pisica afară. Pericole și amenințări pe care la poate întâmpina

sursă foto: antena3cnn.ro

Dacă ați adoptat de curând o pisică, una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui să le luați pentru bunăstarea animalului de companie este să decideți dacă pisica poate ieși sau nu în aer liber.

Deși s-ar putea să credeți că a lăsa pisica afară este o modalitate minunată de a face exerciții fizice și de stimulare mentală, acest lucru îl va expune, de asemenea, la o gamă largă de probleme de sănătate ale felinelor, care ar putea scurta durata de viață a animalului dvs. de companie și îl va expune la o gamă largă de potențiale probleme de sănătate.

Pericole pe care le poate întâmpina pisica ta

Dacă sunteți încă indecis cu privire la decizia dumneavoastră, următoarele pericole v-ar putea convinge să vă țineți pisica în casă:

Animale sălbatice. Indiferent dacă locuiți într-o zonă foarte împădurită sau în suburbii, există o șansă bună ca pisica să se întâlnească cu un alt animal în timp ce se află în aer liber. Câinii dezlănțuiți, pisicile sălbatice și alte animale ar putea însemna probleme pentru pisica dumneavoastră, care s-ar putea să nu fie capabilă să se apere atunci când situația se ivește.

Paraziții. Deși poate că faceți tot ce puteți pentru a vă proteja pisica de purici și căpușe, dacă îi permiteți animalului de companie să se plimbe în aer liber, aceasta ar putea fi expusă la o mare varietate de paraziți pe care produsele de control al puricilor pur și simplu nu îi pot face față, informează Catster.com. Viermii, virușii și alte maladii sunt o preocupare constantă atunci când pisica ta se plimbă afară, dar pot fi evitate cu ușurință dacă îți ții pisica în casă.

Animale sălbatice și traficul

Traficul.  Potrivit PetPlace.com, una dintre cele mai mari îngrijorări pentru proprietarii de pisici este reprezentată de șoferii rătăcitori care nu sunt atenți la ceea ce se află în fața lor. Faptul că un animal de companie a fost rănit sau ucis de traficul în trecere este o preocupare majoră pentru cei care locuiesc lângă șosele aglomerate și s-ar putea dovedi a fi un risc inutil pentru pisica ta.

Să se piardă. Chiar dacă aveți plăcuțele de identificare corespunzătoare sau un microcip, pisica se poate rătăci și poate fi preluată de controlul animalelor, ceea ce s-ar putea dovedi a fi o mare bătaie de cap. Mai rău, dacă nu are o identificare adecvată, este posibil să nu existe o modalitate prin care adăposturile pentru animale sau colegii de locuință să ia legătura cu dumnevaoastră.

Durata de viață. Nu în ultimul rând, se estimează că pisicile trăiesc cu aproximativ patru ani mai mult atunci când sunt ținute în casă și, în general, duc o viață mult mai fericită și mai sănătoasă. Când cântărești avantajele și dezavantajele, chiar nu există o alegere mai bună pentru calitatea vieții pisicii tale, potrivit hartz.com.