Sari la conținut
Home » Pisica care a împiedicat un jaf de 100.000 de euro. Să mai spună cineva că mustăcioasele nu sunt paznici de nădejde

Pisica care a împiedicat un jaf de 100.000 de euro. Să mai spună cineva că mustăcioasele nu sunt paznici de nădejde

Pisica lenevește; sursă foto: descopera.ro

Din cuprinsul articolului

O grupare infracțională a fost destructurată de carabinierii datorită mieunatului unei pisici. Banda de hoți, altminteri, formată din trei cetățeni cu naționalitate română, a fost oprită la timp înainte de a produce pagubă consistentă, aproximativ 100.000 de euro.

Acțiunea organizată de conaționalii noștri a fost dată în vileag de o pisicuță din zonă care, în ciuda dimensiunii, s-a transformat într-un paznic de nădejde și a început a mieuna într-atât de tare încât a trezit din somnul de frumusețe un cetățean care locuiește lângă firma unde se derula infracțiunea. Persoana respectivă a apelat de îndată autoritățile pentru a reclama delictul.

Pisica care stă de șase

În tot acest timp, „pisica bodyguard” și-a intrat în rol și a securizat zona până la venirea carabinierilor. În urma sesizării, la fața locului s-a deplasat un comandament al carabinierilor din Bassano del Grappa. Infractorii au fost surprinși în momentul în care extrăgeau bunurile.

Autoritățile italiene au reușit să-l rețină pe unul dintre cei trei infractori, care, de altfel a și fost reținut de carabinieri. Restul au reușit să spele putina. Grație pisicii, proprietarul a reintrat în posesia bunurilor, după ce ,desigur, a depus plângere.

Făptașul prins de forțele de ordine este acum încarcerat și așteaptă decizia pe care o va lua Procuratura din Vicenza. Cetățeanul român are de-a face cu o condamnare de 1 an și 7 luni sub acuzația de furt calificat. Paguba, în cazul în care pisicuța vigilentă nu-și asuma rolul de santinelă, se ridica la aproximativ 100.000 de euro și constă în ochelari care purtau amprenta unor designeri celebri.

încă nu am obținut prea multe informații despre rasa pisicii care a dat în vileag banda de hoți, ne străduim însă. Cert este că și pisicuțele adoptă ceva din comportamentul câinilor, Un exemplu cert este cel despre care vorbim. Cine s-ar fi așteptat, ca o pisică să-și asume un rol care nu-i este caracteristic. Excepții sunt, încă un argument că pisicle sunt ceva mai inteligente decât dușmanii lor imaginari câinii? O întrebare doar, care se transformă într-o adevărată dezbatere.

Etichete: