Sari la conținut
Home » Faceți cunoștință cu Harry, pisica buclucașă. Comportamentul felinei a supărat tot cartierul

Faceți cunoștință cu Harry, pisica buclucașă. Comportamentul felinei a supărat tot cartierul

Harry; pisicia furăcioasă

O femeie este stânjenită de faptul că pisica ei a furat în mod repetat haine și mâncare de la vecinii ei. Pentru a returna obiectele aceasta a apelat la Facebook. În ultimii patru ani, Harry, pisica buclucașă, a adus în mod regulat acasă bunuri furate, inclusiv lenjerie intimă, un pachet de cârnați și chiar un pantof de firmă.

Numai în ultim a săptămână, Harry a sustras șase articole de la vecinii din Darley Abbey, în Derby. Proprietara lui, Donna Hibbert, crede că Harry consideră că obiectele sunt cadouri.

Harry, un pisic furăcios ; foto: goodnewsnetwork.org
Harry, un pisic furăcios ; foto: goodnewsnetwork.org

Harry, pisica buclucasă

„Cred că pisicilor le place să le aducă stăpânilor lor dulciuri, asta este psihologia din spatele ei. De cele mai multe ori sunt obiecte, mai degrabă decât păsări sau șoareci, lucru pentru care sunt recunoscătoare”,  a spus ea.

Stăpâna crede că pisica a furat obiecte în valoare de aproximativ 300 de lire sterline de-a lungul anilor. „Era un pantof roșu și era o marcă destul de scumpă”, a adăugat aceasta. Sutienele de sport sunt de la M&S, așa că nu vor fi ieftine. Am avut o poșetă zilele trecute, dar nu era nimic în ea. Dacă vede o oportunitate, o profită”, a spus Hibbert

Unele dintre articole au fost luate de pe sârmele de rufe, dar altele au fost luate chiar din interiorul caselor oamenilor. Fratele lui Harry, Luna, aduce și el acasă obiecte, dar de obicei sunt bucăți de gunoi, cum ar fi pachete de chipsuri și pachete de țigări.

Hibbert a început acum să posteze obiectele furate pe pagina de Facebook Spotted: Darley Abbey. „Eram foarte îngrijorată de faptul că o biată persoană se gândește: „Sunt sigură că am pus astea pe linie” sau „Aveam astea în casă” și au dispărut”, a spus proprietara motanului furăcios. „Pe Facebook, vecinul nostru chiar de lângă noi a văzut postarea și a spus ‘Sunt ale mele, am crezut că am înnebunit. Săptămâna aceasta am avut șase obiecte diferite, care sunt în saci de transport, gata să fie returnate proprietarilor. 

Care este cauza comportamentului pisicii

Vestea bună este că acest comportament al pisicii tale nu este neobișnuit! De fapt, este destul de obișnuit ca prietenii noștri felini să fure lucruri. La urma urmei, ele sunt foarte bine echipate, având în vedere că au o vedere nocturnă excelentă, capacitatea de a merge în liniște și de a fi răutăcioase! Toate acestea le fac să fie hoții „pisici” perfecți.

Deși poate fi o pacoste uneori când îți dispare perechea preferată de șosete, nu este cu adevărat o problemă uriașă dacă nu se întâmplă foarte des. Poate că trebuie doar să vă jucați mai mult cu pisica sau să le amestecați spațiul de locuit pentru a încerca să o scoateți din acest obicei. Iată câteva motive posibile pentru care pisica ta fură lucruri și cum să ajuți să previi acest lucru:

Este posibil ca pisica să fure lucruri pentru că este puțin plictisită. Fac acest lucru pentru a se ocupa jucându-se cu lucrurile pe care le fură, nu le pasă dacă este vorba de colierul tău scump cu diamante, caută doar ceva cu care să se distreze!

Cum pot remedia acest lucru?

Încearcă să te joci mai mult cu pisica ta. Pisicile adoră să se joace și asta le ajută să își satisfacă și instinctul de vânătoare! Este, de asemenea, o ocazie excelentă pentru tine de a crea o legătură cu pisica ta și de a petrece mai mult timp cu ea. Dacă pisica a mai furat ceva înainte și i-ați acordat atenție, aceasta o va încuraja să o facă din nou. Chiar și atenția negativă, cum ar fi țipatul sau mustrarea pisicii poate duce, de asemenea, la repetarea comportamentului.

Încercați să acordați atenție pisicii numai atunci când face lucruri pozitive, cum ar fi să fie drăgălașă, să toarcă, să se dea cu capul acest lucru va consolida comportamentul și îi va arăta că dacă face ceva bun va avea parte de atenția. Desigur, vor fi momente în care veți fi ocupat, dar încercați să evitați să vă îndepărtați pisica atunci când vă cere atenție într-un mod pozitiv. Deoarece, din nou, a fi negativ față de acest comportament o poate încuraja să încerce alte metode, mai răzbunătoare!

Atunci când fură ceva, deși este foarte greu de făcut, ignorați-vă complet pisica (în timp ce stați cu ochii pe locul unde îl ascunde!). Acest lucru o va învăța că nu va obține o reacție din partea dumneavoastră.

Instinctul de vânătoare

Pisica ta încearcă să fie ca strămoșii ei simulând vânătoarea. Este ceva natural pentru ele, iar furtul lucrurilor tale ar putea acționa ca un substitut pentru prada lor. Dacă acesta este motivul, este mai probabil să vă mute lucrurile în jur, decât să le fure și să le ascundă.

Jucați mai multe jocuri cu pisica dumneavoastră, în special cele care implică urmărirea unei jucării. Aceasta ar putea fi o pasăre de jucărie atârnată pe o sfoară sau o lumină laser pe podea (ore de distracție pentru ambele părți cu aceasta!). Acest lucru va simula vânătoarea pentru pisica dumneavoastră și nu va trebui să vă fure lucrurile pentru a se distra, informează thethealthypetclub.co.uk.