Sari la conținut
Home » Câinii Corgi. Lucruri amuzante și curiozități despre patrupezii preferați ai Reginei Elisabeta a II-a

Câinii Corgi. Lucruri amuzante și curiozități despre patrupezii preferați ai Reginei Elisabeta a II-a

Câinii Corgi sunt câini pentru paza turmelor din Țara Galilor, de talie mică și foarte prietenoși, recunoscuți pentru lătratul lor sonor. Câinii din rasa Corgi au intrat pentru prima dată în familia regală în amul 1933, în timpul domniei lui George al VI-lea.

Regina Elisabeta a II-a a primit primul câine din rasa Corgi la vârsta de 18 ani. Acesta se numea Susan și era o femelă. Ea a fost mama cățeilor care s-au tot perpetuat pe parcursul celor șapte decenii de domnie ai reginei.

Prințul Wiliam declara în urmă cu mulți ani că animalele de companie ale reginei au fost secretul care au făcut-o fericită pe aceasta, chiar dacă uneori acestea pot fi gălăgioase.

Amuzanți, drăgălași și capricioși, cîinii de rasă Welsh Corgi continuă să conducă lumea. Știai că, inițial aceștia erau animalele domestice ale luptătorilor? Corgii au fost aduși în Cardiganshire (Wales) de un trib celtic cu aproximativ 1200 de ani înaintea erei noastre, potrivit eushtiu.com

Corgi este o rasă de câini foarte fidelă proprietarilor săi

Nu-i place să se plimbe singur sau să evadeze, astfel că, dacă îl lași prin curte sau în grădină, fii sigur că nu va fugi. Ei sunt foarte calmi și blânzi, astfel că pot fi potriviți până și pentru cei mai mici copii.

Cu toate acestea, ei pot ciupi usor bebelușii care aleargă, dar o fac cu blândețe și nu este nimic de care să se teamă, potrivit ro.travel-question.com.

Această rasă nu este agresivă și nu trebuie să-ți fie frică că o să atace pe cineva. Nici măcar lătratul puternic nu trebuie să fie un semn de teamă.

Acest tip de câine iubește plimbarea, este foarte mobil, fiind nevoie să ieși cu el de mai multe ori pe zi. Nu obișnuiește să lenevească pe canapea, așa că nu va fi nicio problemă cu kilogramele în plus.

Câinii corgi sunt o rasă cu instinct foarte dezvoltat de conducere, fiind considerați câini pentru paza turmelor din Țara Galilor. Și aspectul fizic îi avantajează, întrucât datorită dimensiunilor mici, câinii se potrivesc perfect pentru acest rol, deoarece pot toate atacurile și loviturile animalelor de fermă, fiind capabili să se strecoare.

De asemenea, ei sunt foarte buni pentru dresaj. Învață foarte repede, fiind foarte inteligenți și capabili să îndeplinească orice comandă a stăpânului său.