Câini din rasa Corgi vor defila în cadrul unei parade care se va desfășura în fața Palatului Buckingham, în onoarea Reginei Elisabeta a II-a. Acest eveniment va fi organizat de Agatha Crerer-Gilbert, iar oamenii din Marea Britanie care au ca animale de companie câini Corgi vor participa la această defilare.

Regina a avut, de-a lungul vieții sale, cel puțin 30 de câini din rasele Corgi și Dorgi.

Câinii au însoțit-o pe suverană toată domnia de peste 70 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a iubit enorm animalele, pe lângă cai, câinii aceștia au avut un loc aparte , dovadă că nu s-a putut despărți toată viața de această rasă.

Acum, cu ajutorul patrupezilor din rasa preferată de Regină, oamenii doresc să organizeze această paradă în semn de recunoștință pentru monarhul britanic, care a încetat din viață joi, 8 septembrie 2022.

Parada va fi organizată la o lună de la moartea Reginei Elisabeta

Câini din rasa Corgi vor defila în cadrul unei parade, desfășurarea acesteia fiind programată la data de 9 octombrie. Organizatoarea paradei povestește că obișnuia să îi trimită poze cu cățelușii din rasa Corgi suveranei, iar ea îi răspundea mereu.

„Obișnuiam să-i trimit fotografii cu Corgi și ea îmi răspundea mereu. Pentru a sărbători viața Majestății Sale, plănuim să organizăm parade cu câini Corgi la Palatul Buckingham și la alte moșii regale, precum Windsor, Sandringham și Balmoral. Odihnește-te în pace! Ea se află acum în Rai, alături de foștii ei Corgi”, a declarat Agatha Crerer-Gilbert, potrivit Mirror.

În urma morții sale, monarhul britanic a lăsat în urmă cinci cățeluși

Doi câini Corgi, pe Muick și Sandy, un Dorgi, o încrucișare între rasele Corgi și Dachshund și doi patrupezi din rasa Cocker Spaniol. De departe, cei mai cunoscuți rămân câinii din rasa Corgi, care au însoțit-o pe suverană atât in momentele fericite din viața ei, cât și în cele mai grele momente.

Aceștia au fost și subiectul unui film de animație intitulat „Cățeii Reginei”.