Sari la conținut
Home » Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat, astăzi, din viață. A fost o mare iubitoare de animale

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat, astăzi, din viață. A fost o mare iubitoare de animale

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a încetat din viață, potrivit anunțului de astăzi al Palatului Buckingham. Suverana a murit la vârsta de 96 de ani, fiind cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, dar și o mare iubitoare de animale.

Ultima apariție în public a monarhului britanic a fost marți, 06.09.2022, în ziua în care a fost învestit noul prim-ministru britanic, Liz Truss.

Regina Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii și figura emblematică a națiunii timp de șapte decenii, a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat joi Palatul Buckingham.

„Regina a murit liniștită, la Balmoral, în această după-amiază. Regele și regina consoartă (n.r. – Prințul Charles și Camilla”) vor rămâne la Balmoral în această seară și vor reveni mâine la Londra.

Pe lângă activitățile favorite ale reginei, care au fost călăria și grădinăritul, suverana a iubit foarte mult animalele.

Ea și-a manifestat public afinitatea pentru hobby-urile sale. Unul dintre ele a fost călăria, pe care a învățat-o încă de când era mică, potrivit cutumei caselor regale. A practicat călăria ori de câte ori a simțit nevoia să se relaxeze sau să facă mișcare.

Marea dragoste a reginei Elisabeta a II-a au fost câinii Corgi

Iubirea pentru câinii din rasa Corgi nu a părăsit-o toată viața pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Încă de la o vârstă fragedă a avut aceste animale de companie, după ce i-a descoperit când se juca alături de copiii Marchizului de Bath.

În 1933, rege George al VI-lea i l-a dăruit pe Dookie, primul ei Corgi. De atunci înainte, Elisabeta a II-a a crescut în permanență câini Corgi – în total, peste 30 de animale din 1952 până în prezent, potrivit libertatea.ro.

Câinii suveranei au inspirat filmul de animație „Corgi, Cățeii reginei”

Monty, Willow și Holly, trei dintre câinii săi au fost prezenți, în anul 2012, la deschiderea Jocurilor Olimpice alături de regină. Câinii regali au ajuns pe coperta ediției de vară a Vanity Fair, în 2016, iar trei ani mai târziu, au inspirat filmul de animație „Corgi, Cățeii reginei”.

În 2015, suverana a anunțat că renunță la sistemul de împerechere de la palat al rasei Corgi, din dorința de a nu-i lăsa în urmă când va muri. Însă, destinul a adus-o, din nou, aproape de câinii Corgi, care i-au marcat existența și i-au fost alături atât în momentele fericite, cât și în cele mai puțin fericite, astfel că în aprilie 2021 a primit din partea familiei un alt câine din rasa Corgi, pe Muick.

Câinele s-a dovedit un real sprijin pentru regină, într-un moment extrem de greu din viața sa, moartea soțului ei, prințul Philip, decedat la data de 9 aprilie 2021.

Întrucât a avut atâția câini de-a lungul vieții, Familia Regală Britanică are chiar și un cimitir pentru toți acești corgi care au făcut parte din ea. Cimitirul este situat la casa de la țară, din Sandringham.