Sari la conținut
Home » Rase de câini. Corgi sunt de „sânge nobil”

Rase de câini. Corgi sunt de „sânge nobil”

Rase de câini. Tiarele de diamant nu ar putea niciodată să țină piept iubirii pe care regina Elisabeta a II-a a avut-o pentru iubitul ei Corgi.

De aceea, a fost atât de potrivit ca o colecție de loiali ai monarhului să se adune la Palatul Buckingham, la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei adunări a Corgis.

Rase de câini: Povestea cățelușilor Reginei

Marcând prima aniversare a decesului, la 8 septembrie, a reginei, peste 20 de căței fost îmbrăcați în cele mai bune salopetă și pantaloni pentru a-i aduce un omagiu Alteței Sale Regale.

De la coroane și diademe la batiste albastre regale, „medalii” și uniforme clasice… aceștia au făcut-o mândră.

Dar când a început mai exact povestea de dragoste a Elisabetei a II-a cu acest mic cioban voinic?

A început în 1933, cu câinele familiei Windsor. Un Pembroke Welsh Corgi numit Dookie.

A fost urmat la scurt timp de un alt Corgi pe nume Jane. Pentru cea de-a 18-a aniversare a ei, încă un Corgi, pe care prințesa de atunci l-a numit Susan.

Este confirmat faptul că, de-a lungul vieții sale, monarhul a jucat rolul de părinte de companie pentru peste 30 de Corgis.

Dezvoltarea de Dorgi

Regina cu câinele său
Regina și câinele ei stând pe o bancă

De asemenea, regina era cunoscută pentru faptul că era destul de activă în îngrijirea câinilor ei.

De asemenea, era cunoscută pentru faptul că pleca cu ei în limuzine și avioane private.

Alteța Sa Regală s-a ocupat, de asemenea, de creșterea Corgis și a avut un rol esențial în dezvoltarea Dorgi. Acesta este un amestec de Teckel și Corgi.

Diferența dintre Cardigan și Pembroke Welsh

Deci, dacă tot suntem la capitolul rase, știți care este diferența dintre iubitul Pembroke Welsh Corgi al reginei și un Cardigan Corgi? Pembroke’s au coada tăiată, sunt puțin mai ușori și au urechile ascuțite și drepte, ca de vulpe, potrivit petguide.

Și cum Elisabeta a II-a a coordonat toate aspectele înmormântării sale cu mult timp în avans și înțelegând pe deplin că lumea va fi cu ochii pe ea, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că Muick și Sandy – ultimii ei doi Corgis – au așteptat-o pe stăpâna lor în momentul în care sicriul ei va trece prin ușile Castelului Windsor.