Sari la conținut
Home » Cum ne văd pisicile pe noi și modul în care percep clasicul „pis-pis-pis”!

Cum ne văd pisicile pe noi și modul în care percep clasicul „pis-pis-pis”!

  • de
pisicile

Cum ne văd pisicile pe noi și modul în care percep clasicul „pis-pis-pis”! Studiul nou asupra comportamentului felinelor.

Apar noi studii despre modul în care pisicile percep oamenii și înțeleg anumite sunete!

O pisică, oricât ar fi de simpatică și iubitoare, la un moment dat își va manifesta independența într-un fel sau altul. Diferite la acest aspect față de câini, pisicile pot părea uneori „indiferente”, chiar dacă dragostea lor pentru stăpân nu poate fi pusă la îndoială.

Acum 9.500 de ani, pisicile au început să fie domesticite, iar acum, în multe case, acestea sunt considerate membri ai familiei. Un expert în comportamentul animalelor, profesor la Universitatea din Bristol, şi o profesoară de fonetică au studiat mulţi ani pisicile şi au ajuns la nişte concluzii uimitoare despre comunicarea lor cu oamenii.

Susane Schotz, profesor asociat de fonetică la Universitatea Lund, Suedia, și autoarea unui studiu al limbajului secret al pisicilor, evidențiază faptul că “s”-ul din “pis-pis-pis” funcționează cu o frecvență mult mai mare decât majoritatea sunetelor. Este vorba despre o secvență de 85kHZ la care pisicile sunt foarte sensibile.

„Cat Sense”, studiul aprofundat despre comportamentul piscilor!
National Geographic a citat din lucrarea lui John Bradshaw, „Cat Sense”, făcând cunoscute o serie de observații ale expertului britanic, după ce a întreprins numeroase studii asupra comportamentului unor specii de animale, în special pisici:

„Pisicile fac foarte clar diferenţa între oameni şi feline, realizează că suntem specii diferite. Cu toate acestea, spre deosebire de câini, pare să nu le pese prea mult de acest lucru. Atunci când sunt împreună cu oamenii, pisicile fac lucruri pe care le fac şi în preajma altor pisici: torc, îşi ţin coada ridicată, se alintă. Câinii, în schimb, îşi schimbă imediat comportamentul în preajma unei persoane. Felul în care un câine se joacă cu un om e complet diferit de felul în care se joacă cu un alt câine“, este una dintre concluziile expertului.

Practic, felinele domestice realizează că suntem fiinţe mai mari decât ele, fizic, dar şi fiinţe superioare, crede expertul, demontând teoria că felinele consideră oamenii doar nişte pisici mai mari.

Dresarea unei feline presupune multă răbdare și înţelegere. Dacă pisoiul tău nu vine într-un suflet atunci când îl strigi nu înseamnă că are un comportament neadecvat, ci doar că nu a fost suficient de motivat să vină. Pentru a-i capta atenţia, este posibil să fie nevoie de ceva mai mult decât un dulce “pis, pis”.